Waarom Windows 8 Beter Is Dan Windows 7

Inhoudsopgave:

Waarom Windows 8 Beter Is Dan Windows 7
Waarom Windows 8 Beter Is Dan Windows 7

Video: Waarom Windows 8 Beter Is Dan Windows 7

Video: Waarom Windows 8 Beter Is Dan Windows 7
Video: Windows 7 против Windows 8 - Тест 2024, Mei
Anonim

Windows 8 werd het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, dat werd uitgebracht na Windows 7. De nieuwigheid wint steeds meer aan populariteit dankzij de nieuwe interface, verbeterde stabiliteit en snelheid. Windows 8 bood een nieuw concept van werken met de computer, dat nu actief wordt ontwikkeld bij Microsoft.

Waarom Windows 8 beter is dan Windows 7
Waarom Windows 8 beter is dan Windows 7

Metro

De Metro-interface is een belangrijke innovatie in Windows 8 ten opzichte van Windows 7. Het is een alternatieve en lichtgewicht versie van de standaard Aero-desktop.

Het systeem sluit echter de mogelijkheid niet uit om in een standaardinterface te werken - de meeste programma's worden momenteel gestart via de "Desktop". U kunt echter het weer en het laatste nieuws bekijken, notities lezen, enkele programma's starten en ze downloaden van de App Store. Deze functies zijn vooral handig geworden voor eigenaren van tablets waarop dit systeem is geïnstalleerd. Tegelijkertijd heeft Metro een hoge werksnelheid en kan het voor elke gebruiker een handige toevoeging aan het systeem worden.

U kunt ook snelkoppelingen instellen om programma's te starten in de Metro-interface, wat de toegang tot applicaties zal versnellen.

werk snelheid

De lichtgewicht Metro versnelde ook veel van de computerfuncties. U kunt snel schakelen tussen programma's die op uw computer draaien met behulp van de toetsenbordtoetsen alt="Afbeelding" en Tab, en via een speciale venstermanager, die beschikbaar wordt wanneer u de muiscursor naar de linkerbovenhoek van het scherm beweegt. In dit geval kunt u naar de instellingen gaan door de cursor naar rechts te verplaatsen en de overeenkomstige optie in de zijbalk te selecteren.

Ontwerp

Het systeem in versie 8 kreeg een bijgewerkt ontwerp, nieuwe kleurenschema's en extra verschillende effecten. Microsoft Office 2013, meer gericht op Windows 8, kreeg een soortgelijk ontwerp. Ook zijn vensters, raamdecoraties, snelkoppelingen, statusvensters voor kopieer- en verwijderbewerkingen gewijzigd.

Andere functies

De taakmanager is aanzienlijk verbeterd, die nu twee gebruiksmodi heeft, wat een goed effect heeft op de bruikbaarheid. Het programma is voorzien van nieuwe functies, zoals "Analyse van het werk" en opstartbeheer. Met Windows 8 zijn ontwikkelaars er ook in geslaagd om de systeemprestaties te verbeteren, vooral in versie 8.1.

Het systeem heeft een geoptimaliseerde opstart gekregen - Windows start of sluit de computer sneller af, wat ook een tastbaar voordeel kan zijn.

Sommige gebruikers zullen de nieuwe systeeminterface echter onhandig vinden, omdat deze voornamelijk gericht is op touchscreen-gebruikers - het gebruik van een muis in Metro zal niet voor alle gebruikers handig lijken.

Aanbevolen: