Wat Is Beter: Windows 7 Of Windows 8

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter: Windows 7 Of Windows 8
Wat Is Beter: Windows 7 Of Windows 8

Video: Wat Is Beter: Windows 7 Of Windows 8

Video: Wat Is Beter: Windows 7 Of Windows 8
Video: Comparing Windows 8.1 to Windows 7 2024, Mei
Anonim

De meeste moderne computergebruikers geven er de voorkeur aan om Windows-besturingssystemen te gebruiken, ze worden als vrij eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken beschouwd. Bij het opnieuw installeren van Windows rijst echter de belangrijkste vraag: "Welke van de systemen is beter om te kiezen: Windows 7 of Windows 8?" Beide systemen hebben vergelijkbare functies, maar er zijn enkele verschillen waarmee ook rekening moet worden gehouden bij het kiezen.

Wat is beter Windows 7 of Windows 8
Wat is beter Windows 7 of Windows 8

Noodzakelijk

  • - installatieschijf met besturingssysteem Windows 7;
  • - installatieschijf met Windows 8;
  • - verwijderbare media;
  • - computer.

instructies:

Stap 1

De keuze van een besturingssysteem hangt rechtstreeks af van de behoeften van de gebruiker, van de uitgevoerde taken en van de parameters van de computer. Voor de installatie moet u weten of de computerinstellingen geschikt zijn voor het besturingssysteem. Om de juiste te kiezen, moet u de kenmerken van elk systeem afzonderlijk bekijken en vergelijken.

Stap 2

Windows 7 heeft een betere functionaliteit dan andere besturingssystemen, omdat het compatibel is met veel games en programma's. Het belangrijkste voordeel van Windows 7 is dat de interface van dit systeem vergelijkbaar is met die van een Windows XP-gebruiker. Daarom hoeft u zich na installatie niet aan te passen aan de nieuwe interface en de locatie van de instellingen. Dit is handig voor degenen die niet van drastische veranderingen en onverwachte updates houden. Dit geldt met name voor het menu "Start", dat is gewijzigd in Windows 8.

Stap 3

Een van de belangrijkste kenmerken van Windows 8 is de bijgewerkte interface - "Metro". Het kan al worden opgemerkt bij het opstarten van de computer, wanneer verschillende snelkoppelingen naar toepassingen verschijnen in plaats van het gebruikelijke bureaublad. Het is vooral handig en praktisch voor tabletgebruikers. Zo hebben de ontwikkelaars van Windows 8 het Start-menu vervangen. Het voordeel van Windows 8 is dat het goed werkt met het opslaan en synchroniseren van bestanden met behulp van het Microsoft SkyDrive-programma, de zogenaamde "cloud", die bestanden van elke grootte op Microsoft-servers kan opslaan, dus informatie van één computer zal beschikbaar zijn voor een andere. U kunt ook de nieuwe taakbeheerder en ondersteuning voor het werken met twee processorkernen markeren.

Stap 4

Om de snelheid en prestaties van de twee besturingssystemen te vergelijken, werden prestatietests uitgevoerd. Beide besturingssystemen gebruikten dezelfde applicaties en computerinstellingen. Stuurprogramma's en antivirusprogramma's voor beide systemen werden hetzelfde gebruikt, met de standaardinstellingen.

Stap 5

Bij het testen van veelgebruikte programma's met PCMark-benchmark-applicaties die snelheid en prestaties meten bij het gebruik van applicatieprogramma's, bleek dat Windows 7 bij gebruik van Opera iets sneller was, en bij archivering lieten beide besturingssystemen dezelfde resultaten zien. Bij het meten van de opstartsnelheid van het besturingssysteem werd duidelijk dat Windows 8 veel sneller opstart dan Windows 7.

Stap 6

Na de uitgevoerde tests kunnen we duidelijk stellen dat Windows 8 en Windows 7 ongeveer dezelfde prestaties laten zien, zowel bij het gebruik van games als programma's. Daarom is het niet nodig om Windows 7 te veranderen naar Windows 8 op een gewone computer, aangezien Windows 8 voornamelijk is ontworpen om te werken op tablets of apparaten met aanraakschermen. Dan zijn prestaties en gebruiksgemak gegarandeerd. Maar de gebruiker kan in ieder geval kiezen.

Aanbevolen: