Windows 10 Installeren Vanaf Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Windows 10 Installeren Vanaf Een USB-flashstation
Windows 10 Installeren Vanaf Een USB-flashstation

Video: Windows 10 Installeren Vanaf Een USB-flashstation

Video: Windows 10 Installeren Vanaf Een USB-flashstation
Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2024, Mei
Anonim

Nog niet zo lang geleden waren cd-drives de enige manier om het besturingssysteem te installeren, maar langzamerhand begonnen ze tot het verleden te behoren en begonnen andere opslagmedia, zoals USB-drives, hun plaats in te nemen. Bovendien is het veel handiger en sneller om een besturingssysteem vanaf een USB-stick te installeren.

Windows 10 installeren vanaf een USB-flashstation
Windows 10 installeren vanaf een USB-flashstation

Voordat u met de herinstallatie begint, moet u uw persoonlijke bestanden van de "C:"-schijf naar een ander opslagapparaat kopiëren, bijvoorbeeld naar een andere partitie op uw harde schijf of naar een extern opslagapparaat. Het is ook de moeite waard om stuurprogramma's in te slaan - programma's waarmee u de componenten van uw computer van stroom kunt voorzien. Of u kunt ze downloaden van de website van de fabrikant van de onderdelen en tegelijkertijd hun versie bijwerken. Maar niet altijd is nieuw het beste. Het is ook de moeite waard om er van tevoren zeker van te zijn dat deze programma's compatibel zijn met de gegeven vensters. Hier zullen we overwegen om versie 10 van het besturingssysteem te installeren.

Hoe vensters over te zetten naar een USB-flashstation

Om dit te doen, moet u een bestand genereren met de extensie *.iso - maak een zogenaamde systeemkopie aan. U kunt elke toepassing gebruiken, bijvoorbeeld UltraISO, en er een harde schijf-image in schrijven. Houd er rekening mee dat de opgeslagen informatie op de flashdrive tijdens het beeldopnameproces wordt gewist. Het is ook vermeldenswaard dat de capaciteit van de USB-drive minimaal 3 GB moet zijn. Nadat u het *.iso-bestand naar de USB-flashdrive hebt geschreven, kunt u doorgaan naar de volgende stap.

BIOS-voorbereiding

BIOS is het primaire besturingssysteem dat de gebruiker begroet wanneer de pc opstart. U moet de USB-flashdrive instellen als de belangrijkste opstartschijf voor het besturingssysteem. Om dit te doen, moet u uw computer opnieuw opstarten en het BIOS openen. De inlogmethode is afhankelijk van de BIOS-versie en de computerconfiguratie.

"Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd of dvd" - wanneer dit bericht verschijnt, moet u op een willekeurige toets drukken en wachten tot het installatieprogramma start.

Windows-installatieproces

Er verschijnt een taal- en cultuurselectievenster dat u moet invullen. Klik vervolgens op de knop "installeren" in het volgende venster. Daarna wordt de systeemactiveringssleutel ingevoerd en de versie geselecteerd. Vervolgens moet u de voorwaarden van de licentieovereenkomst accepteren. Het volgende venster biedt een keuze tussen update en aangepaste installatie - de tweede optie wordt aangegeven.

Verdere acties zijn gericht op het kiezen van een opslagmedium voor Windows 10, na het specificeren van de juiste sectie worden de bestanden naar de computer gekopieerd. Daarna, na het opnieuw opstarten van de pc, zal deze enige tijd zijn eigen leven leiden, de omgeving voorbereiden en instellen. Je moet hem de kans geven om deze taak te voltooien. Na voltooiing van deze fase kan een melding over het gedetecteerde netwerk verschijnen, of niet - als het netwerk niet wordt gevonden. Er verschijnen dan vensters voor het configureren van systeemparameters: regio, toetsenbordindeling en dergelijke. Wat volgt is een suggestie voor het configureren van Windows - voor persoonlijk gebruik of voor een organisatie. De volgende stap is het configureren van de gebruiker, waarna u mogelijk wordt gevraagd om te bepalen hoe OneDrive, de cloud voor het besturingssysteem, werkt. Daarna moet u de privacy van Windows 10 configureren en ten slotte verschijnt de felbegeerde "Dit kan een paar minuten duren". Windows heeft een eigenaardig idee van minuten, dus je hoeft het systeem niet op zijn woord te geloven. Terwijl de standaard applicaties worden geïnstalleerd, kan het behoorlijk lang duren, hier hangt veel af van de configuratie van de pc. Op dit moment wordt het niet aanbevolen om de computer uit te zetten of opnieuw op te starten.

De laatste fase van het installeren van Windows

Wanneer de installatie is voltooid, toont de computer "Desktop". Nu moet u alle benodigde stuurprogramma's installeren om de hardware uit te voeren. Het is raadzaam om hierna, maar voordat u de programma's installeert, te beginnen met het maken van een volledig systeemherstelimage. Daarna hoeft u alleen nog maar aangepaste programma's en hulpprogramma's te installeren.

Aanbevolen: