Een Besturingssysteem Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Verwijderen
Een Besturingssysteem Verwijderen

Video: Een Besturingssysteem Verwijderen

Video: Een Besturingssysteem Verwijderen
Video: How to Uninstall Prime OS and Phoenix OS Completely form PCu0026Laptop 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers zijn er al aan gewend dat hun besturingssysteem een paar maanden na installatie begint te haperen. De meest betrouwbare optie voor de behandeling ervan is tegelijkertijd de meest radicale - het is een volledige herinstallatie. Maar om dit te doen, moet u eerst het geïnstalleerde systeem wissen.

Een besturingssysteem verwijderen
Een besturingssysteem verwijderen

instructies:

Stap 1

U kunt het besturingssysteem verwijderen door simpelweg de bestanden waaruit het bestaat te wissen. Het is echter niet mogelijk om dit te doen onder het draaiende systeem: veel ervan worden in het geheugen geladen en worden voor werk gebruikt. Breng daarom, om het systeem te wissen, eerst alle benodigde informatie over die u wilt bewaren naar andere schijven of media.

Stap 2

Zoek op internet en brand opstartschijfkopieën op een cd of USB-flashstation. Bijvoorbeeld Windows LEX RAMBOOT. In de regel hebben ze een interface die lijkt op de gebruikelijke interface van het besturingssysteem, en het is niet moeilijk om ermee te werken. Start uw computer opnieuw op en wijzig de opstartprioriteit in het BIOS. Uw verwisselbare media met het opgenomen beeld zouden eerst moeten opstarten.

Stap 3

Door op te starten vanaf een schijf of flashstation, kunt u het besturingssysteem eenvoudig verwijderen. Ga hiervoor naar het systeemstation en wis alle mappen die hierdoor zijn gemaakt. Hoewel het betrouwbaarder is om niet alleen mappen te wissen, maar om de hele schijf volledig te formatteren. Het helpt ook om problemen en mogelijke conflicten te voorkomen bij het verder installeren van een nieuw systeem.

Stap 4

Op dezelfde manier kunt u het besturingssysteem verwijderen door het systeemstation naar een andere computer te verplaatsen. In de nieuwe computer zal deze schijf niet langer de systeemschijf zijn, daarom worden de bestanden erop niet vergrendeld. Daarom is het mogelijk om alle mappen te wissen of direct te formatteren in een draaiend besturingssysteem.

Aanbevolen: