Een Tweede Besturingssysteem Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Tweede Besturingssysteem Verwijderen
Een Tweede Besturingssysteem Verwijderen

Video: Een Tweede Besturingssysteem Verwijderen

Video: W10-0025 Een App / Programma verwijderen in Windows 10 2022, November
Anonim

Er zijn verschillende manieren om een ​​onnodig besturingssysteem van uw computer te verwijderen. Meestal is het voldoende om de harde schijfpartitie waarop dit besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren.

Een tweede besturingssysteem verwijderen
Een tweede besturingssysteem verwijderen

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en start een besturingssysteem dat u niet van plan bent te verwijderen. Open het menu "Deze computer" en zoek het lokale station waarop het onnodige besturingssysteem is geïnstalleerd. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor deze sectie. Selecteer "Formaat".

Stap 2

Geef in het menu dat wordt geopend de bestandssysteemindeling en clustergrootte op die aan de partitie worden toegewezen nadat het formatteringsproces is voltooid. Klik op de knop "Start" en bevestig de start van het programma Schijfopruiming.

Stap 3

Zoals je je kunt voorstellen, zal deze methode de systeempartitie van de harde schijf volledig wissen. Als u alleen de bestanden van het besturingssysteem hoeft te verwijderen, doe dit dan handmatig. Open de lijst met bestaande secties. Zoek het tabblad "Service" bovenaan het werkvenster en vouw het uit. Selecteer Mapopties. Open het tabblad 'Weergave' en vink het vakje aan naast 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven'. Klik op OK om de nieuwe instellingen op te slaan.

Stap 4

Open de lokale schijf waar de onnodige kopie van het besturingssysteem zich bevindt. Verwijder de volgende mappen uit deze sectie: Program Files, programData, Temp, Windows en Users. Verwijder alle bestanden in de hoofdmap van deze sectie, behalve de bestanden die je nodig hebt. U zult hoogstwaarschijnlijk het verwijderen van bepaalde bestanden meerdere keren moeten bevestigen. Dit proces kan lang duren.

Stap 5

Als u tijd wilt besparen, kopieer dan alle belangrijke bestanden naar een andere partitie van de harde schijf en formatteer het onnodige volume.

Stap 6

Schakel nu het laden van het externe besturingssysteem uit. Open het configuratiescherm en ga naar het menu "Systeem en beveiliging". Selecteer nu "Geavanceerde systeeminstellingen" in het menu "Systeem". Klik op de knop Opties in het menu Opstarten en herstellen. Schakel het selectievakje naast Een lijst met besturingssystemen weergeven uit. Start je computer opnieuw op.

Populair per onderwerp