Eén Besturingssysteem Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Eén Besturingssysteem Verwijderen?
Eén Besturingssysteem Verwijderen?

Video: Eén Besturingssysteem Verwijderen?

Video: Eén Besturingssysteem Verwijderen?
Video: W10-0025 Een App / Programma verwijderen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het installeren van twee of meer besturingssystemen kan in de loop van de tijd tot verschillende soorten problemen leiden, zoals een gebrek aan vrije ruimte of de noodzaak om constant het systeem te selecteren om te starten bij het opstarten van de computer. Het probleem kan worden opgelost door een van de geïnstalleerde besturingssystemen te verwijderen. Hieronder vindt u een methode voor het verwijderen wanneer de schijf twee Windows-mappen in dezelfde partitie bevat.

Eén besturingssysteem verwijderen?
Eén besturingssysteem verwijderen?

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan en selecteer in het selectievenster van het besturingssysteem degene die u wilt opslaan. Selecteer Uitvoeren in het menu Start, noteer en voer de opdracht% windir% uit. De map van het draaiende besturingssysteem wordt geopend, onthoudt, of beter gezegd, schrijf het pad ernaartoe, meestal "C: WINDOWS".

Stap 2

Zoek nu de tweede Windows-map op de schijf, zorg ervoor dat de gevonden map verschilt van die gevonden in stap 1. Deze map kan volledig worden verwijderd.

Stap 3

Open het venster "Systeemeigenschappen", ga naar het tabblad "Geavanceerd". Klik in het gedeelte "Opstarten en herstellen" op de knop "Opties", in het geopende venster klikt u op de knop "Bewerken".

Stap 4

Kladblok wordt geopend met het bestand Boot.ini en u moet enkele wijzigingen aanbrengen. De geschatte inhoud van het bestand wordt weergegeven in de afbeelding. Sla een reservekopie van dit bestand op en noem het Boot.old. Sluit Kladblok.

Stap 5

Herhaal stap 3, het bestand Boot.ini wordt opnieuw geopend.

Verwijder in de sectie [bootloader] de regel die overeenkomt met het besturingssysteem dat moet worden verwijderd, degene waarvan de map is verwijderd in "Stap 2", dit is bijvoorbeeld Microsoft Windows XP Home Edition, en vervolgens de regel

multi (0) schijf (0) rdisk (0) partitie (1) WINDOWS.0 = "Microsoft Windows XP Home"

/ fastdetect Wijzigingen opslaan en Kladblok sluiten. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: