Een Poort Openen Via Windows Firewall

Inhoudsopgave:

Een Poort Openen Via Windows Firewall
Een Poort Openen Via Windows Firewall

Video: Een Poort Openen Via Windows Firewall

Video: Een Poort Openen Via Windows Firewall
Video: How To Close A Port In Windows Firewall Windows 10/8/7 [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Windows Firewall is een ingebouwde tool in dit besturingssysteem die gegevens controleert die via het lokale netwerk en internet binnenkomen. Om toepassingen uit te voeren die op uw computer zijn geïnstalleerd, moet u mogelijk een poort openen.

Een poort openen via Windows Firewall
Een poort openen via Windows Firewall

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows XP gebruikt, dubbelklikt u op het pictogram in het Configuratiescherm om de Windows Firewall-service te openen. Ga naar het tabblad Uitzonderingen en klik op Poort toevoegen.

Stap 2

Voer in het venster Poort toevoegen een beschrijving in voor de poort in het veld Naam, zoals de naam van het spel. Noteer in de regel "Poortnummer" het bijbehorende nummer. Selecteer het type netwerkprotocol: TCP of UPD. Klik op OK om uw selectie te bevestigen.

Stap 3

U kunt een lijst maken van computers waarvoor deze poort is gedeblokkeerd. Klik op de knop "Wijzig gebied" en selecteer in een nieuw venster de gewenste optie: een willekeurige computer, computers van het lokale netwerk of alleen die nodes waarvan het IP-adres in een speciale lijst is opgenomen.

Stap 4

Er is een andere manier om de firewall te openen. Zoek in het startmenu het item "Netwerkverbindingen" en open het door te dubbelklikken op het pictogram. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor lokale verbinding of internetverbinding om het vervolgkeuzemenu te openen.

Stap 5

Selecteer de optie "Eigenschappen" en ga in het eigenschappenvenster naar het tabblad "Geavanceerd". Klik onder Windows Firewall op Opties. Als u een pictogram Netwerkomgeving op uw bureaublad heeft, kunt u er met de rechtermuisknop op klikken om het venster Eigenschappen te openen en Eigenschappen te selecteren.

Stap 6

Als uw computer Windows 7 gebruikt, gaat u naar het Configuratiescherm en typt u "firewall" in het zoekvak. Controleer Windows Firewall in de lijst. Klik aan de linkerkant van het scherm op de link 'Geavanceerde opties'.

Stap 7

Gebruik in het nieuwe venster Firewall met geavanceerde beveiliging de koppeling Inkomende regels. Klik op de knop Nieuwe regel en schakel de selectievakjes voor de nieuwe verbinding in.

Aanbevolen: