Windows Opstarten Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Windows Opstarten Op Een Laptop
Windows Opstarten Op Een Laptop

Video: Windows Opstarten Op Een Laptop

Video: Windows Opstarten Op Een Laptop
Video: Windows 10 - inloggen zonder wachtwoord 2024, Mei
Anonim

Elke laptop werkt niet zonder een besturingssysteem. Het opstartproces op een Windows-laptop is niet zo'n gedoe, hoewel het enkele uren kan duren. Veel laptops worden verkocht met Windows al geïnstalleerd. Die zijn over het algemeen veel duurder. Het is dus beter om een laptop zonder besturingssysteem te kopen, en dan pas een licentieschijf met Windows te kopen en op de laptop te installeren.

Windows opstarten op een laptop
Windows opstarten op een laptop

Noodzakelijk

Laptop, licentieschijf met Windows OS

instructies:

Stap 1

Controleer voordat u met de installatie begint of de Windows-schijf zich op de cd/dvd-rom van de laptop bevindt. Zet de laptop aan en druk direct na het aanzetten op de F5-toets. Afhankelijk van het laptopmodel kunnen de alternatieve toetsen F8 of F12 zijn.

Stap 2

Het venster met opstartopties voor de laptop verschijnt. Selecteer in dit venster CD / DVD ROM en druk op Enter. Wacht tot de schijf in het station begint te draaien en druk op een willekeurige toets.

Stap 3

Het proces van het laden van Windows op de harde schijf van de laptop begint. Nadat het downloaden van de hoofdbestanden is voltooid, wordt u naar een menu geleid van waaruit u kunt beginnen met het installeren van Windows. Als dit de eerste keer is dat u Windows op een laptop opstart, moet u de schijfruimte partitioneren. Selecteer de regel "Niet te onderscheiden gebied", en vervolgens - het commando "Sectie maken". Er verschijnt een venster waarin u de grootte van deze aangemaakte partitie van de harde schijf moet specificeren. Houd er rekening mee dat de eerste partitie de systeemschijf voor Windows is en dat u de schijfgrootte in megabytes opgeeft.

Stap 4

Nu, in de regel "Onzichtbaar gebied", zijn de beschikbare megabytes met exact hetzelfde aantal afgenomen met het aantal megabytes dat u de eerste partitie van de harde schijf hebt gemaakt. Maak op deze manier partities voor het gehele geheugen van de harde schijf. Een maximum van drie wordt aanbevolen.

Stap 5

Nu kunt u beginnen met het laden van het besturingssysteem. Selecteer partitie C (dit is de allereerste partitie die u hebt gemaakt) en druk vervolgens op Enter. Het opstartproces van Windows begint.

Stap 6

Vervolgens hoeft er praktisch niets te gebeuren. De installatiewizard start automatisch Windows op. De laptop zal tijdens het opstartproces meerdere keren opnieuw opstarten. Druk tijdens de installatie op geen enkele toets.

Stap 7

Aan het einde van de installatie moet u gebruikersgegevens invoeren. Vul uw persoonlijke gegevens in en klik op "Volgende". De voltooiing van het opstarten van Windows wordt beëindigd door de laptop opnieuw op te starten en direct te starten met het reeds geladen Windows-besturingssysteem.

Aanbevolen: