Hoe Verwijderde Desktop Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Verwijderde Desktop Te Herstellen
Hoe Verwijderde Desktop Te Herstellen
Anonim

In het leven van sommige beginnende computergebruikers doen zich soms onverwachte problemen voor, bijvoorbeeld de afwezigheid van een bureaublad, of liever, snelkoppelingen zowel op het bureau zelf als in de taakbalk. De gebruiker start gewoon de computer op en het scherm voor hem is bijna leeg.

Hoe verwijderde desktop te herstellen
Hoe verwijderde desktop te herstellen

instructies:

Stap 1

Om per ongeluk verwijderde snelkoppelingen te herstellen, moet u de functies van het Windows-systeem zelf gebruiken. Als snelkoppelingen naar de hoofdsysteemmappen, bijvoorbeeld de mappen Prullenbak, Netwerkomgeving of Computer, van uw bureaublad zijn verdwenen, controleert u de functies van het gedeelte Configuratiescherm.

Stap 2

Selecteer de subsectie "Personalisatie", daar vindt u het item "Icooninstellingen". Klik op dit artikel. Als er een venster op het scherm verschijnt met een lijst met pictogrammen voor het bureaublad, kijk dan of er geen vinkjes voor de benodigde systeemmappen staan.

Stap 3

Zet indien nodig een vinkje naast de mappen "Computer" of "Prullenbak" en klik op "Toepassen" en vervolgens op OK. De ontbrekende snelkoppelingen naar de systeemmap zouden opnieuw op het bureaublad moeten verschijnen.

Stap 4

Nadat u om de een of andere reden - per ongeluk of als gevolg van het opnieuw installeren van Windows - u enkele of alle snelkoppelingen op de taakbalk hebt verwijderd, bepaalt u waar ze zich zouden moeten bevinden.

Stap 5

Als pictogrammen verdwijnen uit het snelstartpaneel aan de linkerkant van de taakbalk, controleer dan de eigenschappen ervan. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een vrije zone op de taakbalk en open "Eigenschappen". Zoek in het stijlgedeelte van de taakbalk naar een vinkje naast Pictogrammen weergeven. Vink indien nodig het vakje aan en controleer of de snelkoppelingen in het snelstartpaneel verschijnen.

Stap 6

Als de pictogrammen uit het systeemvak aan de rechterkant van de taakbalk verdwijnen, gebruikt u de instelling in het menu Eigenschappen. Door op de functie met dezelfde naam te klikken, vindt u de regel "Altijd alle pictogrammen weergeven". Als er geen vinkje naast de regel staat, vink het dan aan.

Stap 7

Als in beide gevallen de pictogrammen nog steeds ontbreken, sleept u de gewenste snelkoppelingen handmatig naar Snel starten en wijzigt u hun weergave-eigenschappen in het systeemvak in het menu Instellingen.

Aanbevolen: