Hoe Het Opstartscherm In Windows Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Opstartscherm In Windows Te Veranderen
Hoe Het Opstartscherm In Windows Te Veranderen

Video: Hoe Het Opstartscherm In Windows Te Veranderen

Video: Hoe Het Opstartscherm In Windows Te Veranderen
Video: How To Change Language In Windows 10 Operating System 2024, Mei
Anonim

Het opstartscherm van Windows wordt gebruikt als achtergrondafbeelding wanneer de computer wordt aangezet. De gebruiker kan de standaardafbeelding van het welkomstscherm naar zijn eigen beeld wijzigen door enkele systeeminstellingen te wijzigen.

Hoe het opstartscherm in Windows te veranderen
Hoe het opstartscherm in Windows te veranderen

instructies:

Stap 1

Open het menu "Start" en beweeg de muiscursor over de regel "Alle programma's" totdat een lijst met geïnstalleerde en standaardtoepassingen verschijnt.

Stap 2

Scroll door de lijst en klik eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Standaard". Er wordt een lijst geopend met programma's die standaard op het Windows-besturingssysteem zijn geïnstalleerd.

Stap 3

Klik eenmaal met de linkermuisknop op het programma Uitvoeren. Dit opent een dialoogvenster voor het starten van verschillende programma's, bestanden, mappen en websites.

Stap 4

Voer in de regel "Openen" de query "regedit" in en druk op de toets "Enter" op het toetsenbord of op de knop "OK".

Stap 5

Het programma "Registry Editor" wordt gestart, waarin de gebruiker verschillende instellingen van de systeemparameters kan wijzigen, ongeacht het actieve gebruikersaccount.

Stap 6

Druk op de toetscombinatie "Ctrl + F" op uw toetsenbord en voer in de regel "Zoeken" de zoekopdracht "OEMBackground" in.

Stap 7

U kunt ook de benodigde map voor de opstartscherminstellingen vinden door de locatie "Computer / HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Authentication / LogonUI / Background" te openen. Om dit te doen, klikt u één voor één met de linkermuisknop op de mappen die in het pad zijn opgegeven.

Stap 8

Dubbelklik op de regel met de naam van de instellingsparameter "OEMBackground". Het venster voor het wijzigen van de waarden van de parameter "DWORD" wordt geopend.

Stap 9

Wijzig in het venster dat verschijnt de parameter "Waarde" van "0" in "1" en klik op de knop "OK".

Stap 10

Sluit de register-editor en alle programma's en vensters die op uw computer worden uitgevoerd.

Stap 11

Open "Lokale C-schijf" in de "Computer"-bibliotheek en ga naar de systeemmap "Windows". U hebt computerbeheerdersrechten nodig om toegang te krijgen tot de systeemmappen, dus u moet zich mogelijk aanmelden met een ander account.

Stap 12

Dubbelklik in het geopende venster met de linkermuisknop op de map "System32", ga vervolgens naar de submap "oobe" en klik op de knop "Nieuwe map" in het bovenste verkennermenu.

Stap 13

Voor de naam van de nieuwe map voert u de tekst "info" in en drukt u op de "Enter"-toets op uw toetsenbord.

Stap 14

Maak in de map "info" een submap "achtergronden" aan volgens de instructies in stap 12.

Stap 15

Kopieer het afbeeldingsbestand dat is geselecteerd als achtergrond van het laadscherm naar de aangemaakte submap "backgrounds" en hernoem het naar "backgrounddefault". Start daarna uw computer opnieuw op en zorg ervoor dat de afbeelding van het welkomstscherm is gewijzigd.

Aanbevolen: