Een Gebruiker Verwijderen In XP

Inhoudsopgave:

Een Gebruiker Verwijderen In XP
Een Gebruiker Verwijderen In XP

Video: Een Gebruiker Verwijderen In XP

Video: Een Gebruiker Verwijderen In XP
Video: Deleting User Accounts - Windows XP 2024, Mei
Anonim

Om gebruikers te beheren, is een speciale applet opgenomen in het Windows XP-besturingssysteem, die kan worden gestart vanuit het configuratiescherm. Bovendien kunnen accountbewerkingen nog steeds worden uitgevoerd via de opdrachtregelemulator met behulp van DOS-opdrachten. Om een gebruiker in Windows XP te verwijderen, hebt u daarom verschillende opties om uit te kiezen.

Een gebruiker verwijderen in XP
Een gebruiker verwijderen in XP

instructies:

Stap 1

Gebruikersbeheer in Windows XP is alleen beschikbaar voor beheerders. Als u een gebruikersaccount gebruikt die deze rechten niet heeft, wijzigt u uw account. Hiervoor is het niet nodig om de computer opnieuw op te starten, open het hoofdmenu en klik op de knop "Uitloggen" - u komt direct op het scherm voor het invoeren van de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Stap 2

Open na autorisatie het hoofdmenu van het besturingssysteem en open het Windows-configuratiescherm - de bijbehorende link wordt in het midden van de lijst in de rechterhelft van het menu geplaatst. U kunt het hoofdmenu gebruiken, maar gebruik het dialoogvenster voor het starten van het programma: druk op de Win + R-toetscombinatie, voer de besturingsopdracht in en klik op de knop OK.

Stap 3

Klik in de lijst Selecteer een categorie op de koppeling Gebruikersaccounts om de lijst met accounts te openen. Deze applet kan rechtstreeks worden aangeroepen via het dialoogvenster voor het starten van het programma, waarbij de vorige stap wordt overgeslagen. Open het hiervoor met de Winr + R-toetscombinatie, voer het commando control / naam Microsoft. UserAccounts in en druk op de Enter-toets.

Stap 4

Links naar gebruikersaccounts worden onderaan de applet geplaatst. Klik op het gewenste pictogram en een lijst met bewerkingen die op dit account kunnen worden toegepast, verschijnt in het venster - klik op "Account verwijderen".

Stap 5

Selecteer een van de opties wanneer het scherm u vraagt of u bestanden en profielinstellingen voor deze gebruiker wilt verwijderen. Hiermee is de verwijderingsprocedure voltooid.

Stap 6

De bewerking van het verwijderen van een gebruiker kan ook worden uitgevoerd via de opdrachtregel. Om toegang te krijgen, gebruikt u hetzelfde dialoogvenster voor het starten van het programma - druk op de combinatie Win + R, typ cmd en druk op Enter. Voer in de CLI net user "Username" / delete in en vervang "Username" door de gewenste naam. Het is niet nodig om het tussen aanhalingstekens te plaatsen als de naam uit één woord bestaat. De gebruiker wordt verwijderd wanneer u op Enter drukt.

Aanbevolen: