Hoe Een Laptop Op Een Pc Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Op Een Pc Aan Te Sluiten
Hoe Een Laptop Op Een Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Pc Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Pc Aan Te Sluiten
Video: How to connect PC to a Laptop screen | Use laptop as a monitor 2024, Mei
Anonim

Nu kunnen in de huizen en appartementen van veel Russen meerdere computers tegelijkertijd worden gebruikt. Om grote bestanden van een pc naar een laptop of omgekeerd te downloaden, kunt u uw thuiscomputers het beste in een netwerk opnemen.

Hoe een laptop op een pc aan te sluiten
Hoe een laptop op een pc aan te sluiten

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - notitieboekje;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw desktopcomputer een netwerkkaart heeft. Als je geen netwerkkaart op je pc hebt, koop en installeer er dan een. Sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de netwerkkaartconnector en het andere op de netwerkadapter van de laptop.

Stap 2

Klik op het pictogram voor twee monitoren dat in de rechterbenedenhoek van uw pc-bureaublad verschijnt. Selecteer TCP / IP-eigenschappen en schakel in het gedeelte Beveiliging (tabblad Geavanceerd) de firewall uit. Haal het vinkje weg bij "Authenticatie". Raadpleeg het gedeelte Eigenschappen internetprotocol. Typ het IP-adres 10.0.0.10 en stel het subnetmasker in op 255.255.255.0. Klik op "Toepassen" en "OK".

Stap 3

Raadpleeg de netwerkverbindingsinstellingen van de laptop. Ga naar de instellingen van het internetverbindingsprotocol in de laptop, zet de firewall en authenticatie uit. Voer het IP-adres 10.0.0.20 in en voer het subnetmasker 255.255.255.0 in. Klik nogmaals op de knop "Toepassen" en vervolgens op "OK".

Stap 4

Ga terug naar pc. Start je computer opnieuw op. Ga naar "Start", klik op de regel "Configuratiescherm" en selecteer in de lijst die wordt geopend "Wizard Netwerkinstellingen". Selecteer "Overige" in het gedeelte "Verbindingstype". Klik vervolgens op de regel "Deze computer hoort bij een netwerk dat geen internetverbinding heeft". Klik op de knop "Volgende", bedenk en typ een naam waaronder de computer op het netwerk wordt weergegeven. Vink het vakje aan naast de regel "Bestands- en printerdeling inschakelen", klik nogmaals op "Volgende". Start uw desktopcomputer opnieuw op.

Stap 5

Herhaal de procedure beschreven in de vierde alinea op de laptop. Vergeet niet uw laptop opnieuw op te starten en vervolgens alle noodzakelijke wijzigingen aan te brengen in de "Netwerkinstallatiewizard". Start uw laptop opnieuw op. Nu is je laptop aangesloten op je pc en kun je eenvoudig grote bestanden downloaden of computerspelletjes spelen met je huishouden op je eigen lokale netwerk.

Aanbevolen: