Een Toepassing Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Een Toepassing Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel
Een Toepassing Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Toepassing Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Toepassing Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel
Video: Tutorial: How to Run Programs From a Command Line Prompt 2024, Mei
Anonim

Vijftien jaar na het begin van de massadistributie van besturingssystemen met een grafische interface, is de noodzaak om applicaties vanaf de opdrachtregel te starten al vrij zeldzaam. Deze functie is echter nog steeds beschikbaar in de nieuwste versies van Windows.

Een toepassing uitvoeren vanaf de opdrachtregel
Een toepassing uitvoeren vanaf de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

Als uw versie van het besturingssysteem de opdracht "Voer hier de opdrachtregel uit" in het contextmenu van Explorer biedt, vereenvoudigt dit de hele procedure aanzienlijk. Door op de toetsencombinatie win + e (dit is een Latijnse letter) te drukken, opent u Explorer en gaat u naar de map met het uitvoerbare bestand van de applicatie die u nodig heeft. Klik met de rechtermuisknop op het mappictogram en selecteer precies deze opdracht "Voer hier de opdrachtregel uit". Voer vervolgens in de opdrachtregelterminal die wordt geopend de naam van het uitvoerbare bestand in (u hoeft in dit geval de extensie niet op te geven) en druk op enter. Dat is alles wat u hoeft te doen - de applicatie wordt gestart.

Stap 2

Als deze handige optie ontbreekt in de reeks opdrachten van uw bestandsbeheerder, begin dan met het openen van een standaarddialoogvenster voor het starten van programma's. Dit kan worden gedaan met behulp van het item "Uitvoeren" dat in het hoofdmenu van het besturingssysteem op de knop "Start" is geplaatst. Als uw OS-versie dit item niet heeft, druk dan tegelijkertijd op de win- en r-toetsen. Voer de opdracht in om de terminalopdrachtregel te starten - cmd. Klik vervolgens op de knop "OK" en er wordt een terminalvenster geopend.

Stap 3

Geef het volledige adres op voor het uitvoerbare bestand van de toepassing die u nodig hebt in de opdrachtregel. Als het moeilijk is om het handmatig te typen, dan kun je de adresbalk van Explorer als bron gebruiken: ga naar de gewenste map en kopieer het volledige pad ernaartoe in de adresbalk. Om in een terminalvenster te plakken, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het juiste item in het contextmenu. Voeg vervolgens de bestandsnaam toe aan het adres. In dit geval moet het worden gespecificeerd met een extensie, vergeet niet om de bestandsnaam van het ingevoegde adres te scheiden met een backslash (). Start de applicatie gespecificeerd op de opdrachtregel door op enter te drukken.

Aanbevolen: