Hoe Computerinstellingen Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Computerinstellingen Te Bepalen
Hoe Computerinstellingen Te Bepalen

Video: Hoe Computerinstellingen Te Bepalen

Video: Hoe Computerinstellingen Te Bepalen
Video: How to Find your WiFi Password Windows 11 | Windows 11 2024, Mei
Anonim

Er is een groot aantal gespecialiseerde programma's die zijn ontworpen om informatie over een computer te verzamelen - over de software en hardware. Het besturingssysteem zelf heeft echter componenten die uitgebreide informatie bieden over zowel de OS-parameters als de randapparatuur die op de computer is geïnstalleerd.

Hoe computerinstellingen te bepalen
Hoe computerinstellingen te bepalen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad of Computer in het hoofdmenu op de knop Start. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Als gevolg hiervan wordt een venster geopend waarin u in het gedeelte "Systeem" informatie kunt zien over de processor en het RAM-geheugen van de computer.

Stap 2

Klik op het tabblad Hardware en klik op de knop Apparaatbeheer als u Windows XP gebruikt. Klik voor latere versies op de koppeling Apparaatbeheer in de lijst Taken aan de linkerkant van de pagina. In het managervenster vindt u een lijst met randapparatuur die op uw computer is geïnstalleerd - cd/dvd-stations, harde schijven, videokaarten, monitoren, enz. Door op het plusteken links van het apparaat waarin u geïnteresseerd bent te klikken, kunt u de naam van het hardwaremodel zien.

Stap 3

Een andere manier om informatie over de instellingen van uw computer te krijgen, is door een systeemonderdeel genaamd Systeeminformatie te gebruiken. Zoek naar een link om het te starten in het hoofdmenu op de knop "Start". Ga in het menu naar het gedeelte "Programma's" en vervolgens naar het subgedeelte "Standaard", open daarin het gedeelte "Service" en selecteer het item "Systeeminformatie". In plaats van door het hoofdmenu te navigeren, kunt u het dialoogvenster Programma's starten gebruiken - druk op de toetscombinatie WIN + R om het te openen, voer vervolgens de opdracht msinfo32 in en druk op de Enter-toets.

Stap 4

Vouw het gedeelte 'Componenten' in het linkerdeelvenster van het geopende venster uit. Hier vindt u informatie over de apparatuur die in de computer is geïnstalleerd, gegroepeerd in secties en subsecties.

Stap 5

De derde manier is om het verzamelen van informatie over de configuratie van de computer toe te vertrouwen aan een OS-component genaamd "DirectX Diagnostic Tool". Open het menu op de Start-knop en selecteer Uitvoeren, of druk op de toetsen WIN + R. Voer de opdracht dxdiag in en klik op OK. Het programma heeft een paar seconden nodig om gegevens te verzamelen, waarna een venster met acht tabbladen wordt geopend. Standaard wordt het tabblad Systeem geopend, dat informatie bevat over OS- en BIOS-versies, processor, RAM en DirectX-versie.

Stap 6

Ga naar het tabblad "Beeldscherm" als u geïnteresseerd bent in informatie over het type videokaart dat in de computer is geïnstalleerd, de hoeveelheid geheugen, de versie van het stuurprogramma, evenals het monitormodel, de frequentie en de schermresolutie.

Aanbevolen: