Een Interne Tv-tuner Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Interne Tv-tuner Aansluiten
Een Interne Tv-tuner Aansluiten

Video: Een Interne Tv-tuner Aansluiten

Video: Een Interne Tv-tuner Aansluiten
Video: How to connect TV tuner | golu singh 2024, Mei
Anonim

Tv-tuners worden gebruikt om tv-zenders te bekijken via een computer of laptop. Interne tuners kunnen alleen worden aangesloten op een stationaire pc, omdat: direct in de systeemeenheid geïnstalleerd.

Een interne tv-tuner aansluiten
Een interne tv-tuner aansluiten

Noodzakelijk

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Alle moderne interne tv-tuners worden aangesloten op een PCI-poort op het moederbord van de computer. Zorg ervoor dat uw pc een vrij PCI-slot heeft. Kies de tv-tuner die bij je past. Moderne modellen kunnen worden bediend met behulp van de afstandsbediening, die een eigen infraroodpoort heeft.

Stap 2

Zet uw computer uit en sluit een tv-tuner aan op het PCI-slot. Soms moet hiervoor de metalen plaat van de achterkant van de systeembehuizing worden losgemaakt. Sluit de juiste kabel aan op de antenne-aansluiting van de tv-tuner. U kunt een binnenantenne of satelliet-tv-kabel gebruiken.

Stap 3

Zet uw computer aan en wacht tot er een nieuw apparaat wordt gedetecteerd. Installeer de software die nodig is om de tv-tuner in te stellen en te bedienen. Als u geen schijf hebt met de gewenste bestanden, opent u een webbrowser en gaat u naar de site van de fabrikant voor die apparatuur. Download daar het benodigde programma.

Stap 4

Voer het geïnstalleerde hulpprogramma uit. Zoek naar zenders en pas de beeldkwaliteit aan. Sla uw instellingen op. Er zijn twee opties voor het uitvoeren van audio van de tv-tuner. Sluit de luidsprekerkabel aan op de speciale aansluiting op de tv-tuner. Nu wordt het audiosignaal alleen vanaf dit apparaat verzonden. Dit is niet altijd handig.

Stap 5

Er zijn speciale kabels ontworpen om een tv-tuner aan te sluiten op een computergeluidskaart. Aan beide uiteinden van deze kabel zit een Mini Jack (3,5 mm) connector. Maak deze verbinding. Geef in de instellingen van de geluidskaart de gebruikte poort op als signaalontvangstbron. Beter om aan te sluiten op de Audio In-poort. Nu kunt u tegelijkertijd het audiosignaal van de tv-tuner en computertoepassingen afspelen. Sluit de IR-sensor aan en controleer de werking van de afstandsbediening.

Aanbevolen: