Zelf Een Virus Verwijderen

Inhoudsopgave:

Zelf Een Virus Verwijderen
Zelf Een Virus Verwijderen

Video: Zelf Een Virus Verwijderen

Video: Zelf Een Virus Verwijderen
Video: [Tutorial] - Verwijder VIRUSSEN! 2024, Mei
Anonim

Elk antivirusprogramma kan alle virussen automatisch van uw computer verwijderen. Maar er zijn momenten waarop kwaadaardige programma's handmatig moeten worden verwijderd, omdat de automatische opschoningsmodus het geïnfecteerde bestand samen met het verwijdert. En tussen de geïnfecteerde bestanden zijn er mogelijk die u nodig hebt. In dit geval is het beter om de virussen zelf te verwijderen.

Zelf een virus verwijderen
Zelf een virus verwijderen

Het is nodig

Computer, antivirus

instructies:

Stap 1

Voordat virussen worden verwijderd, moeten ze worden gedetecteerd. Ga hiervoor naar het menu van uw antivirusprogramma door met de linkermuisknop op het pictogram op de taakbalk te dubbelklikken. Selecteer in het antivirusmenu het item "PC-scan" en daarin - het item "Aangepaste scan". In het volgende menu moet u objecten selecteren om te scannen. Controleer alle lokale schijven en RAM. Als u virtuele optische stations hebt, controleert u deze ook. Nadat alle te scannen objecten zijn geselecteerd, klikt u op "Scannen".

Stap 2

De antivirus start het proces van het scannen van het systeem. Als er virussen worden gevonden, wordt dit vermeld in het scanlogboek. Gevonden geïnfecteerde bestanden worden niet automatisch verwijderd. Wacht tot het computerscanproces is voltooid. Het scannen van een pc kan het systeem aanzienlijk vertragen, dus het wordt aanbevolen om op dit moment geen actie te ondernemen.

Stap 3

Nadat de bewerking is voltooid, wordt het gebeurtenislogboek geopend. Dit logboek bevat een lijst met geïnfecteerde bestanden die door de antivirus zijn gedetecteerd. Leer het. Als je het bestand niet nodig hebt, verwijder het dan. Om dit te doen, selecteert u eenvoudig "Verwijderen" in het menu met mogelijke acties. Verwijder op deze manier alle geïnfecteerde bestanden die u niet nodig heeft.

Stap 4

Als er te veel geïnfecteerde bestanden worden gevonden, is het logischer om ze samen te verwijderen. Ga gewoon door de lijst met bestanden, sla de benodigde bestanden op door ze toe te voegen aan quarantaine. Daar worden ze geïsoleerd en interfereren ze niet met de werking van het systeem. Later kunt u proberen ze te genezen of de nodige informatie te kopiëren. Alle andere geïnfecteerde bestanden die u niet nodig heeft, kunt u in één keer verwijderen. Selecteer hiervoor "Alles verwijderen". Zo bespaart u tijd. Nu zijn alle geïnfecteerde bestanden verwijderd en zijn de bestanden die u nodig hebt beschikbaar in quarantaine. Indien nodig kunnen ze op elk moment uit quarantaine worden gehaald.

Aanbevolen: