Het Formaat Van Bureaubladpictogrammen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Bureaubladpictogrammen Wijzigen
Het Formaat Van Bureaubladpictogrammen Wijzigen

Video: Het Formaat Van Bureaubladpictogrammen Wijzigen

Video: Het Formaat Van Bureaubladpictogrammen Wijzigen
Video: bureaublad pictogrammen wijzigen 2024, Maart
Anonim

Laten we ons een situatie voorstellen - we besloten om bijvoorbeeld een laptop te kopen. Op zichzelf is een kleine, compacte monitordiagonaal niet groter dan vijftien inch. Ja, alleen was er een vreemde fout in de instellingen en werd de desktop gewoon gigantisch. De iconen op het bureaublad zijn zo groot geworden dat ze niet eens meer op het scherm passen. Het is tijd om alarm te slaan. Maar er is een veel stillere en gemakkelijkere manier.

Het formaat van bureaubladpictogrammen wijzigen
Het formaat van bureaubladpictogrammen wijzigen

instructies:

Stap 1

De taak lijkt alleen op het eerste gezicht moeilijk. Je hoeft niet echt een coole programmeur te zijn om zo'n triviale taak op te lossen.

Stap 2

Eerst noemen we het contextmenu door met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad te klikken. Wanneer het eerder genoemde menu verschijnt, overlopen we de inhoud met onze ogen. Er zijn hier nogal wat verschillende suggesties over wat er met het aangeroepen menu kan worden gedaan.

Stap 3

Van al deze verscheidenheid aan keuzes hebben we echter maar één item nodig. Namelijk - "Eigenschappen". Het bevindt zich in de regel helemaal onderaan het opgeroepen contextmenu. We activeren dit item door met de linkermuisknop te klikken. Onmiddellijk op het bureaublad verschijnt een venster met verschillende tabbladen zoals "Thema's", "Desktop", "Screensaver", "Design", "Opties". Van al het bovenstaande hebben we het laatste tabblad "parameters" nodig.

Stap 4

Door op dit tabblad te klikken, zoeken we met onze ogen naar het gedeelte "schermresolutie". Deze sectie is een horizontale schaal met gemarkeerde verdelingen. De verdelingen geven het aantal dots per inch aan. Standaard meetsysteem. Er is ook een schuifregelaar op deze schaal. Door het van de kleinste waarde (800x600 pixels) naar de grootste (1280x800 pixels) te verplaatsen, kunt u tegelijkertijd de grootte van het bureaublad, vensters en pictogrammen aanpassen.

Stap 5

Dienovereenkomstig, hoe minder punten, hoe groter de objecten zullen zijn, maar hun kwaliteit zal aanzienlijk verminderen en het vervagingseffect zal worden gecreëerd. We zien een omgekeerd evenredig verband met de maximale resolutie. Hoe meer dpi, hoe kleiner de pictogrammen, vensters en alles op het bureaublad. Bovendien wordt de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd.

Stap 6

Zoals u zelf kunt zien, hoeft u geen technisch genie te zijn om deze bewerking uit te voeren.

Aanbevolen: