Hoe Te Formatteren In Fat32-formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Formatteren In Fat32-formaat
Hoe Te Formatteren In Fat32-formaat

Video: Hoe Te Formatteren In Fat32-formaat

Video: Hoe Te Formatteren In Fat32-formaat
Video: How to Format USB Drive Larger Than 32GB to FAT32 2024, Mei
Anonim

Om het besturingssysteem volledig te verwijderen of snel een van de harde schijfpartities te wissen, is het raadzaam om het formatteringsproces te gebruiken. Er zijn veel manieren om het uit te voeren.

Hoe te formatteren in Fat32-formaat
Hoe te formatteren in Fat32-formaat

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Met bijna elk hulpprogramma kunt u een harde schijfpartitie of USB-drive formatteren naar Fat32-indeling. Probeer dit eerst te doen zonder de hulp van aanvullende programma's in te schakelen. Druk op de toetscombinatie Win + E om naar het menu Deze computer te gaan.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de lokale schijf die u wilt formatteren en selecteer "Formatteren". Selecteer in het veld Bestandssysteem de optie Fat32.

Stap 3

Geef de standaardclustergrootte op en schakel het selectievakje "Snel (inhoudsopgave wissen)" uit. Klik op de knop Aan de slag. Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op OK.

Stap 4

Helaas is het niet altijd mogelijk om het bestandssysteem te wijzigen met deze opmaakoptie. Als u dit probleem tegenkomt, download dan het programma Paragon Partition Manager.

Stap 5

Installeer de gedownloade applicatie en start uw computer opnieuw op. Start Partitiebeheer. Selecteer Power User-modus. Klik met de rechtermuisknop op de schijfpartitie die u wilt formatteren. Selecteer "Partitie formatteren".

Stap 6

Selecteer het bestandssysteem, in dit geval Fat32, en stel een label in voor dit volume. Klik op de knop "Formatteren" om het proces te starten.

Stap 7

Helaas zijn de bovenstaande methoden mogelijk niet geschikt voor het formatteren van de partitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. In dergelijke situaties raden we aan de Windows-installatieschijven of LiveCD's te gebruiken.

Stap 8

Plaats de archief-dvd van het besturingssysteem in het station. Voer het installatieprogramma uit. Als u een schijf met Windows XP gebruikt, selecteert u de gewenste partitie en drukt u op de F-knop in het volgende venster om het formatteringsproces te starten.

Stap 9

Klik in het geval van Vista of Seven OS op de knop "Disk Setup". Selecteer de gewenste sectie, klik op de knop "Verwijderen". Klik nu op de knop "Maken" en stel de grootte en het bestandssysteem van de toekomstige lokale schijf in.

Aanbevolen: