Hoe Een Dock-bestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dock-bestand Te Openen
Hoe Een Dock-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Dock-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Dock-bestand Te Openen
Video: How To Open .DOC .DOCX .XLS WITHOUT Microsoft Office 2024, Mei
Anonim

Bestanden met de extensie doc bevatten tekstdocumenten en, in tegenstelling tot de eenvoudigste tekstindeling txt, kunt u opmaak gebruiken, afbeeldingen en andere ontwerpelementen in de tekst opnemen. Dit formaat is "eigendom", dat wil zeggen dat het eigendom is van Microsoft Corporation en alleen legaal kan worden gebruikt binnen het kader dat door het is vastgelegd. De meest gebruikelijke toepassing voor het werken met doc-bestanden is Microsoft Word, maar dit programma is niet gratis.

Hoe een dock-bestand te openen
Hoe een dock-bestand te openen

instructies:

Stap 1

Als u de Microsoft Office Word-tekstverwerker kunt gebruiken, sleept u het doc-bestand gewoon naar het programmavenster. Als de toepassing nog niet actief is, dubbelklikt u op het bestand om het programma in één stap te openen en het bestand erin te laden.

Stap 2

Als u geen toegang hebt tot Microsoft Word, gebruik dan teksteditors van derden of een gratis toepassing van Microsoft. De applicatie heet Word Viewer en stelt u in staat om doc-bestanden te openen om ze te bekijken, te kopiëren en af te drukken. Als deze opties voldoende zijn, downloadt u het installatiepakket van de server van de fabrikant - de link naar de pagina vindt u hieronder. Na het installeren van de viewer kunnen er bestanden in geladen worden op dezelfde manier als beschreven in de eerste stap.

Stap 3

Download vanaf dezelfde pagina het "Compatibility Pack" - na installatie kan het programma werken met bestanden in de formaten van de versies Word 2007 en 2010 (docx en docm). Naast tekstverwerkerdocumenten kunt u met Word Viewer ook bestanden openen met de extensies rtf, txt, htm, html, mht, mhtml, wpd, wps, xml.

Stap 4

Als de installatie van extra toepassingen voor het werken met documenten met documentextensies om de een of andere reden onmogelijk is, gebruik dan formaatconversieprogramma's. Als uw computer programma's heeft om met bestanden te werken, zoals pdf of txt, converteert u het document met behulp van online services. Dit kan de ConvertFiles-service zijn - zie de onderstaande link.

Stap 5

Ga naar de servicepagina en klik op de knop Bladeren. Zoek het doc-bestand met behulp van het geopende standaarddialoogvenster, selecteer het en klik op "Openen". Selecteer in de vervolgkeuzelijst Uitvoerformaat het formaat waarnaar het bestand moet worden geconverteerd. Houd er bij het kiezen van txt rekening mee dat tekstopmaak en ingesloten afbeeldingen verloren gaan. Klik vervolgens op de knop Converteren en wacht tot de downloadlink voor het geconverteerde document verschijnt.

Aanbevolen: