De Systeemdatum Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Systeemdatum Wijzigen
De Systeemdatum Wijzigen

Video: De Systeemdatum Wijzigen

Video: De Systeemdatum Wijzigen
Video: Financiële mutaties raadplegen en wijzigen 2024, Mei
Anonim

Om de systeemdatum in Windows te wijzigen, is het niet nodig om de structuur van het BIOS-configuratiescherm van uw computer te begrijpen - u kunt dit doen in de vertrouwde grafische interface van het besturingssysteem. Er zijn enkele verschillen in de volgorde van acties voor verschillende versies van het systeem.

De systeemdatum wijzigen
De systeemdatum wijzigen

instructies:

Stap 1

Als u Windows XP gebruikt, dubbelklikt u op de klok in de rechterhoek van de taakbalk om het venster te openen voor het wijzigen van de datum- en tijdinstellingen van de computer.

Stap 2

Stel de juiste jaarwaarde in in het overeenkomstige veld op het tabblad "Datum en tijd", dat standaard wordt geopend. Om dit te doen, kunt u op de pijlen op de interface klikken of het gewenste nummer invoeren via het toetsenbord.

Stap 3

Selecteer de juiste maandwaarde in de vervolgkeuzelijst.

Stap 4

Klik met de linkermuisknop op de datum van vandaag in de tabel met dagen van de maand en week onder de selectievakken voor jaar en maand.

Stap 5

Markeer het uur in het veld tijdinstelling in het rechterdeelvenster (Tijd) van dit tabblad en stel het juiste aantal uren in. Hiervoor kunt u de pijltjestoetsen gebruiken, cijfers invoeren vanaf het toetsenbord, of u kunt op de pijltjes naast het invoerveld klikken. Stel op dezelfde manier de juiste waarden in voor minuten en seconden.

Stap 6

Klik op OK om uw wijzigingen in de systeemdatum en -tijd vast te leggen.

Stap 7

Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, moeten de stappen iets anders zijn. Begin door te dubbelklikken op de klok in de hoek van de taakbalk.

Stap 8

Klik op de link "Wijzig datum- en tijdinstellingen", die onder de kalender en klok in het geopende venster wordt geplaatst. Dit opent een ander venster - "Datum en tijd".

Stap 9

Klik op de knop met het label "Wijzig datum en tijd" om een ander venster te openen.

Stap 10

Selecteer de gewenste maand van het gewenste jaar door op de pijlen in de kalender te klikken en selecteer daar de datum van vandaag.

Stap 11

Stel de juiste waarden in voor uren, minuten en seconden in het rechterdeel van dit venster - dit gaat op dezelfde manier als beschreven in de vijfde stap voor Windows XP.

Stap 12

Klik op OK om de nieuwe systeemtijd en -datum vast te leggen.

Aanbevolen: