Waarom De Webcam Mogelijk Niet Werkt

Inhoudsopgave:

Waarom De Webcam Mogelijk Niet Werkt
Waarom De Webcam Mogelijk Niet Werkt

Video: Waarom De Webcam Mogelijk Niet Werkt

Video: Waarom De Webcam Mogelijk Niet Werkt
Video: Webcam werkt niet in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Veel mensen maken actief gebruik van videobeldiensten. Wat is er interessanter dan je vrienden of familieleden uit een ander land te bellen en ze tegelijkertijd in realtime te zien met een webcam op je monitor. Dit alles kan de storing van dit apparaat verstoren.

Waarom de webcam mogelijk niet werkt
Waarom de webcam mogelijk niet werkt

Problemen van het softwaregedeelte

Als de webcam is aangesloten op de overeenkomstige aansluiting op de computer, maar om de een of andere reden niet werkt, kan het probleem in de stuurprogramma's liggen. Sommige interactieve computerproducten zijn Plug and Play. Dan zijn de chauffeurs voor hen niet nodig. Maar als zo'n markering niet op de webcam staat, is het de moeite waard om het pakket ervan te bekijken, er moet een schijf zijn met de software die nodig is om het apparaat te laten werken. Als er geen schijf is, moeten de stuurprogramma's op internet worden gevonden, u kunt ze het beste downloaden van de officiële website van de fabrikant. De drivers worden geïnstalleerd, waarna de computer opnieuw moet opstarten.

Computerproblemen

Het probleem kan ook liggen in een storing van de USB-poort van de computer. Het is de moeite waard om te proberen het apparaat op een andere poort aan te sluiten, als er maar één is, hebt u de hulp van een vriend nodig. U moet de webcam op een andere pc aansluiten en de werking ervan controleren.

Het is niet overbodig om uw computer te controleren op virussen en malware. Bij elke antivirus wordt een diepe scan geactiveerd, waarna eventuele virussen en programma's worden verwijderd en de computer opnieuw wordt opgestart.

Er zijn momenten dat, wanneer de webcam is aangesloten, het systeem een informatiebericht geeft dat het apparaat bezig is met een andere applicatie en de camera niet werkt. Maar met welke applicatie ze bezig is, is niet bekend. Dan is het noodzakelijk om alle programma's volledig te verwijderen bij het opstarten van het besturingssysteem en vervolgens de pc opnieuw op te starten. Als het niet helpt, moet u nadenken over het opnieuw installeren van het hele systeem.

Trouwens, als de webcam niet werkt wanneer deze is aangesloten op uw pc, moet u deze onmiddellijk op een ander apparaat controleren. Als alles in orde is op de andere computer, dan ligt het probleem niet bij haar, maar bij jouw pc.

Problemen met mechanische webcam

Als alle opties met de software al zijn geprobeerd, maar niets werkt, kun je proberen het apparaat te demonteren. Over het algemeen is een webcam geen muis, er zit veel meer elektronische vulling in, maar alles is mogelijk. Als u een losse bedrading of contact binnenin opmerkt, breng het apparaat dan naar de service, misschien kunnen specialisten het repareren.

Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de staat van de microschakeling of bordsporen. Als ze geoxideerd of wit zijn, is er vloeistof op uw webcam gemorst.

Aanbevolen: