Documenten En Instellingen Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Documenten En Instellingen Verplaatsen
Documenten En Instellingen Verplaatsen

Video: Documenten En Instellingen Verplaatsen

Video: Documenten En Instellingen Verplaatsen
Video: Windows 10 - How to Move My Documents Folder To Another Location 2024, Mei
Anonim

Het kan nodig zijn om de map "Documents and Settings" naar een andere locatie op de schijf te verplaatsen. Het besturingssysteem verhindert deze acties echter. Om de verplaatsing uit te voeren, moet u enkele wijzigingen aanbrengen in het systeemregister, dus maak er eerst een reservekopie voor.

Documenten en instellingen verplaatsen
Documenten en instellingen verplaatsen

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan waarop u de map "Documenten en instellingen" naar een andere locatie wilt verplaatsen. Log in op het systeem als beheerder of onder een profiel met beheerdersrechten. Selecteer de locatie op de schijf waar u de systeemmap wilt kopiëren en maak een nieuwe map aan.

Stap 2

Open de huidige map "Documenten en instellingen". Klik op het menu "Extra" en selecteer de opdracht "Mapopties" in het vervolgkeuzevenster. Open het tabblad "Bekijken". Ga naar het gedeelte "Geavanceerde opties", vink het vakje aan naast de regel "Verborgen bestanden en mappen weergeven" en schakel het selectievakje uit naast de regel "Extensies voor geregistreerde bestandstypen verbergen" en de regel "Beveiligde systeemmappen verbergen". Klik daarna op de knop OK en sluit het venster.

Stap 3

Markeer alle mappen en bestanden in de map "Documenten en instellingen" en kopieer ze naar de nieuwe map. Open het hoofdmenu Start, ga naar Configuratiescherm en start de module Systeem. Open het tabblad Gebruikersprofielen en kopieer het huidige gebruikersprofiel naar een nieuwe map voor "Documenten en instellingen". Klik op de knop OK, log uit en log opnieuw in met beheerdersrechten.

Stap 4

Ga naar het menu Start, open Uitvoeren en typ regedit om de Register-editor te openen. Selecteer in het geopende venster het menu "Bewerken" en klik op het item "Zoeken". Er verschijnt een dialoogvenster waarin u "Documenten en instellingen" moet opgeven en op de knop "Zoeken" moet klikken.

Stap 5

Er wordt een lijst met registersleutels en instellingen weergegeven waarin het oorspronkelijke pad wordt vervangen door de nieuwe locatie van de systeemmap. Sluit de register-editor en start uw computer opnieuw op zodat de instellingen voor de nieuwe map "Documents and Settings" in het register worden geregistreerd. Dan kunt u de originele map veilig verwijderen.

Aanbevolen: