Hoe Installeer Ik Windows Op Linux

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Linux
Hoe Installeer Ik Windows Op Linux

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Linux

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Linux
Video: Установка Linux Ubuntu рядом с Windows 10 на компьютере с UEFI 2024, Mei
Anonim

Het installeren van verschillende besturingssystemen kan de mogelijkheden van een personal computer aanzienlijk uitbreiden. Om het gewenste systeem één voor één te kunnen starten, is het noodzakelijk om deze besturingssystemen correct te installeren.

Hoe installeer ik Windows op Linux
Hoe installeer ik Windows op Linux

Noodzakelijk

  • - Live-cd Ubuntu;
  • - Windows-installatieschijf;
  • - Grub4Dos.

instructies:

Stap 1

Als je de mogelijkheid hebt om Windows en Linux op verschillende harde schijven te installeren, kun je daar maar beter van profiteren. Dit bespaart u alle problemen die samenhangen met de incompatibiliteit van verschillende systemen. Helaas is het niet altijd mogelijk om meerdere harde schijven tegelijk te gebruiken.

Stap 2

Om Windows te installeren op een harde schijf waarop al Linux staat, moet je een nieuwe partitie goed voorbereiden. Gebruik hiervoor de Gnome Partition Editor. Het wordt meegeleverd met de meeste Linux Live-cd's.

Stap 3

Start uw computer op vanaf het opgegeven station. Open het menu Systeem en selecteer het programma Gnome Partition Editor. Klik met de rechtermuisknop op de grafische afbeelding van de lokale schijf die in elementen wordt verdeeld.

Stap 4

Selecteer Formaat wijzigen/verplaatsen in het vervolgkeuzemenu. Verklein de grootte van uw werkpartitie met een paar GB. Klik op de knoppen Formaat wijzigen en Toepassen. Als gevolg hiervan krijgt u een niet-toegewezen gebied op uw harde schijf.

Stap 5

Sluit het programma Gnome Partition Editor af. Start uw computer opnieuw op nadat u de Windows-installatieschijf in het station hebt geplaatst. Installeer het besturingssysteem op de gebruikelijke manier.

Stap 6

Wanneer het installatieprogramma het stationsselectiemenu bereikt, selecteert u de nieuw gemaakte partitie. Zorg ervoor dat u het formatteert naar FAT32 of NTFS. Nadat de installatie van het Windows-systeem is voltooid, zal het eerst opstarten.

Stap 7

Plaats de Linux Live-cd opnieuw in de drive. Open het hulpprogramma Gnome Partition Editor. Klik met de rechtermuisknop op de partitie waarop Windows is geïnstalleerd. Selecteer het submenu Vlaggen beheren. Haal het vinkje weg bij Opstarten.

Stap 8

Maak een multiboot-menu met behulp van de functies van het hulpprogramma Grub4Dos. Dit bespaart u het gedoe van constant opstarten vanaf de Live CD en het wisselen van opstartpartitie.

Aanbevolen: