Hoe Maak Je 3D-afbeeldingen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je 3D-afbeeldingen
Hoe Maak Je 3D-afbeeldingen

Video: Hoe Maak Je 3D-afbeeldingen

Video: Hoe Maak Je 3D-afbeeldingen
Video: How to create a 3D bottle from a 2D image | Vectary tutorial 2024, April
Anonim

Op internet kun je op veel bronnen met verschillende soorten afbeeldingen en foto's vreemde, alsof wazige afbeeldingen zien. Dit zijn 3D-afbeeldingen. Ze kunnen worden bekeken met een speciale bril, waarvan de lenzen in verschillende kleuren zijn geverfd, bijvoorbeeld de ene in rood en de andere in blauw. U kunt zelf zo'n afbeelding maken - nu zijn er veel programma's op internet waarmee u dit kunt doen.

Hoe maak je 3D-afbeeldingen
Hoe maak je 3D-afbeeldingen

instructies:

Stap 1

De meeste programma's voor het maken van 3D-afbeeldingen zijn gratis, maar ze hebben een nogal slechte functionaliteit. Je kunt ook Photoshop gebruiken, maar je moet er wel ervaring mee hebben. We zullen het proces van het maken van stereobeelden beschouwen aan de hand van het voorbeeld van het gratis Stereo Photo Maker-programma. Trouwens, het heeft een vrij rijke reeks functies.

Stap 2

Download het programma. Pak het archief uit in een aparte map.

Stap 3

Bereid twee afbeeldingen voor. En daarvoor moet je een vast onderwerp oppikken om te fotograferen. Maak twee foto's van dit object, waarbij u de camera iets horizontaal beweegt na de eerste. Onthoud welke foto rechts is en welke links.

Stap 4

Breng beide foto's op elke bekende manier over naar de harde schijf van uw computer (USB-verbinding, flashkaart, enzovoort).

Stap 5

Start Stereo Photo Maker. Laad de foto's als volgt: ga naar Bestand -> Links / Rechts Afbeeldingen openen.

Stap 6

Bereid u nu voor op stereobeeld. Om dit te doen, kunt u een stereobril gebruiken. Of u kunt de stereomodus inschakelen in de driverinstellingen van uw videokaart.

Stap 7

Klik op de knop Uitlijningsmodus en gebruik vervolgens de muis om twee punten op gelijke afstand van elkaar te selecteren op de rechter- en linkerafbeelding (één paar punten is voldoende).

Stap 8

Klik op de knop die overeenkomt met de eerder geselecteerde manier om het 3D-beeld te bekijken:

- als je monitor een scanfrequentie heeft van meer dan 120 Hz en je hebt een 3D Vision-bril, evenals een videokaart van Nvidia, klik dan op de knop Page-flip voor 3D Shutter Glasses;

- in het geval van een 3D TV, ga naar het menu via Stereo -> Interlaced -> 3D DLP TV;

- als u een Sharp 3D-monitor heeft, drukt u op de Sharp 3D LCD-knop;

- in het geval van een gekleurde anaglyph-bril, klik op de Color Anaglyph-knop, selecteer Half Color en twee kleuren die overeenkomen met de lenskleuren van uw 3D-bril.

Stap 9

Als de afbeeldingen in de afbeeldingen scheef staan, klikt u op de knop Eenvoudige aanpassing om de hoek tussen de afbeeldingen te corrigeren.

Stap 10

Sla de afbeelding op: Bestand -> Stereobeeld opslaan.

Aanbevolen: