Een Netwerkkaart Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkkaart Toevoegen
Een Netwerkkaart Toevoegen

Video: Een Netwerkkaart Toevoegen

Video: Een Netwerkkaart Toevoegen
Video: netwerkkaart 2024, September
Anonim

Er zijn twee soorten netwerkkaarten - geïntegreerd (ingebouwd in het moederbord) en apart. Het fundamentele verschil daarin is alleen dat de geïntegreerde al bij de aankoop van het moederbord is meegeleverd en dat je nog steeds een aparte moet kopen om deze in het PCI-slot te plaatsen. Het principe van hun werking en instellingen is in wezen hetzelfde, dus de hieronder beschreven stappen zijn geschikt voor beide typen.

Een netwerkkaart toevoegen
Een netwerkkaart toevoegen

instructies:

Stap 1

Bezoek de website van de fabrikant om extra software voor de netwerkkaart te downloaden. Meestal is deze handeling niet nodig, aangezien een netwerkkaart zo'n element is dat vaak geen extra stuurprogramma's nodig zijn. Het maakt gebruik van standaard Windows-stuurprogramma's. Als de werking van de netwerkkaart door verschillende soorten storingen niet naar tevredenheid is, kan dat juist in de software zitten.

Stap 2

Installeer de netwerkkaart in de sleuf als deze niet is geïntegreerd. Nadat het in de juiste sleuf is geïnstalleerd, zal het besturingssysteem het nieuwe element automatisch detecteren. Kijk naar het achterpaneel van de systeemeenheid, en in het bijzonder naar het paneel van de netwerkkaart. De juiste werking van het apparaat wordt aangegeven door afwisselend oranje en groene diodes te knipperen. Als ze niet knipperen, trekt u het netsnoer uit het stopcontact en steekt u het er weer in. Als deze actie niet het verwachte resultaat oplevert, controleer dan of de netwerkkaart correct op het moederbord is geïnstalleerd. Om een netwerkkaart toe te voegen, zouden de bovenstaande stappen voldoende moeten zijn, maar er zijn situaties waarin de kaart zelf rechtstreeks vanuit het besturingssysteem moet worden geactiveerd.

Stap 3

Open het startmenu. Ga naar "Netwerkverbindingen". Klik in het venster dat verschijnt met de rechtermuisknop op het pictogram "Local Area Connection". Selecteer vervolgens de opdracht "Inschakelen". Als het niet mogelijk is om de netwerkkaart op deze manier te activeren omdat het bijbehorende pictogram niet op de opgegeven locatie kan worden gevonden, doe dan anders. Ga naar "Configuratiescherm" en vervolgens naar "Apparaatbeheer". Selecteer netwerkcontroller in de lijst. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Engage". Na deze acties zou een venster moeten verschijnen met het opschrift "Inschakelen". Aan het einde van de procedure wordt de netwerkkaart ingeschakeld.

Aanbevolen: