Hoe Kom Ik Erachter Wanneer De Computer Is Ingeschakeld?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Wanneer De Computer Is Ingeschakeld?
Hoe Kom Ik Erachter Wanneer De Computer Is Ingeschakeld?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wanneer De Computer Is Ingeschakeld?

Video: Hoe Kom Ik Erachter Wanneer De Computer Is Ingeschakeld?
Video: How to Play Any PS4 Games On Your PC (Official) 2024, April
Anonim

Voor het Windows-besturingssysteem zijn er extra gadgets die informatie weergeven over de huidige status van het besturingssysteem, inclusief de bedrijfstijd, op het bureaublad. Het besturingssysteem zelf heeft echter hulpprogramma's waarmee u het tijdstip van laden kunt bepalen. In verschillende versies van het systeem is hun werk niet op dezelfde manier georganiseerd, maar op de een of andere manier kunnen ze worden gebruikt om erachter te komen wanneer de computer is ingeschakeld.

Hoe kom ik erachter wanneer de computer is ingeschakeld?
Hoe kom ik erachter wanneer de computer is ingeschakeld?

instructies:

Stap 1

Als u de tijd moet bepalen om een computer met Windows Vista of Windows 7 in te schakelen, kunt u dit doen met behulp van een systeemonderdeel genaamd "Taakbeheer". Om het te starten, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op de taakbalk en selecteert u het item dat "Taakbeheer" wordt genoemd in het pop-upcontextmenu. Als alternatief kunt u de sneltoetscombinatie CTRL + alt="Image" + Delete gebruiken.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Prestaties" en vind onder andere in het gedeelte "Systeem" de regel "Werktijden". Door de in deze regel aangegeven periode af te trekken van de huidige tijd, kunt u bepalen wanneer de computer is ingeschakeld.

Stap 3

Gebruik het hulpprogramma systeeminfo als u een methode nodig hebt die ook voor Windows XP werkt. Dit systeemprogramma draait op de opdrachtregel, dus begin met het openen van een opdrachtregelterminal. Vouw het hoofdmenu uit op de knop "Start" en selecteer de regel "Uitvoeren" om het startvenster van het programma te openen. Hetzelfde kan worden gedaan door op de toetsencombinatie WIN + R te drukken. Typ in het invoerveld cmd, druk op de Enter-toets en het systeem geeft u de mogelijkheid om de DOS-commando-emulator te gebruiken.

Stap 4

Typ systeminfo op de opdrachtregel. U kunt hier de naam van het hulpprogramma selecteren en kopiëren (CTRL + C), en vervolgens met de rechtermuisknop op het zwarte terminalscherm klikken en de regel "Plakken" in het pop-upcontextmenu selecteren. Druk vervolgens op Enter en het hulpprogramma verzamelt informatie over uw systeem. Dit proces duurt enkele seconden, waarna een lange tabel met verschillende gegevens op het terminalscherm wordt weergegeven.

Stap 5

Ga naar het begin van de tabel en zoek de regel "Systeemopstarttijd" - deze zal de gewenste inschakeltijd bevatten. Maar deze regel is alleen beschikbaar in Windows Vista en Windows 7, en in Windows XP is er in plaats daarvan een inscriptie "System uptime", dus u moet de hier opgegeven tijd zelf aftrekken van de huidige klokaflezing.

Aanbevolen: