Hoe Windows-selectie Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows-selectie Uit Te Schakelen
Hoe Windows-selectie Uit Te Schakelen

Video: Hoe Windows-selectie Uit Te Schakelen

Video: Hoe Windows-selectie Uit Te Schakelen
Video: Windows НОУТ на ARM: ОТВЕТ MacBook M1 2024, April
Anonim

Als er twee of meer besturingssystemen op de computer zijn geïnstalleerd, verschijnen bij het opstarten keuzemenu's. In het geval dat de gebruiker niet tevreden is met de menu-opties, kunt u deze wijzigen of de OS-selectie bij het opstarten volledig uitschakelen.

Hoe Windows-selectie uit te schakelen
Hoe Windows-selectie uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Bepaal of het echt nodig is om Windows-selectie uit te schakelen. De aanwezigheid van twee of meer besturingssystemen op een computer verhoogt de veiligheid van informatie aanzienlijk. Als het hoofdbesturingssysteem bijvoorbeeld stopt met laden na een ernstige storing, kunt u altijd het back-upbesturingssysteem laden, belangrijke bestanden opslaan en rustig beginnen met het herstellen van het systeem.

Stap 2

Om de selectie van het besturingssysteem uit te schakelen, opent u: "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" of klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. In het geopende venster opent u het tabblad 'Geavanceerd', zoekt u het gedeelte 'Opstarten en herstel' en klikt u op de knop 'Opties'. Verwijder het selectievakje uit de regel "Een lijst met besturingssystemen weergeven". Klik OK.

Stap 3

Als u besluit de OS-selectie niet uit te schakelen, stelt u de selectietijd in op 3 seconden in de regel "Een lijst met besturingssystemen weergeven". Drie seconden is voldoende om een besturingssysteem te kiezen, terwijl u niet op de standaard 30 seconden hoeft te wachten of op Enter hoeft te drukken. Selecteer in het veld "Besturingssysteem standaard geladen", het besturingssysteem dat bij het opstarten moet worden gestart. Dit voorkomt dat u het besturingssysteem met de toetsen hoeft te selecteren.

Stap 4

Soms doet zich een situatie voor waarin, bij het configureren van opstartparameters in Windows XP, ze niet worden opgeslagen en er niets verandert bij het opstarten van het systeem. Hoogstwaarschijnlijk is op het tweede systeem Windows 7 geïnstalleerd. In dit geval start u dit besturingssysteem op en wijzigt u de benodigde opstartinstellingen erin.

Stap 5

Schakel nooit het menu-item "Toon herstelopties" uit. Het is handig als het systeem weigert op te starten. Druk in dit geval op F8 bij het opstarten, selecteer in het geopende venster het item "Laad de laatste goede configuratie". In veel gevallen zal dit helpen het besturingssysteem te herstellen.

Aanbevolen: