Hoe De Taakbalk Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Te Vinden
Hoe De Taakbalk Te Vinden

Video: Hoe De Taakbalk Te Vinden

Video: Hoe De Taakbalk Te Vinden
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De taakbalk in de grafische interface van Windows kan zich aan een van de vier randen van het scherm bevinden en u kunt deze willekeurig van zijn gebruikelijke plaats verplaatsen. Als het paneel helemaal niet zichtbaar is op het bureaublad, is het mogelijk dat er een instelling is geactiveerd die het verbergt, de breedte tot het uiterste is beperkt of het besturingssysteem is gecrasht. Deze drie redenen kunnen gemakkelijk worden geëlimineerd.

Hoe de taakbalk te vinden
Hoe de taakbalk te vinden

instructies:

Stap 1

Als de taakbalk aan geen van de randen van het scherm zichtbaar is, zoekt u de locatie op door het hoofdmenu van het besturingssysteem te openen. Om dit te doen, is het helemaal niet nodig om op de knop "Start" te klikken, die ook onzichtbaar is als de taakbalk niet wordt weergegeven. Vervang deze klik door een van de twee Win-knoppen op uw toetsenbord.

Stap 2

Samen met het openen van het hoofdmenu zou de taakbalk op het scherm moeten verschijnen. Als dit gebeurt, betekent dit dat de instelling is geactiveerd in de weergave-instellingen van het paneel, waardoor deze buiten de schermrand wordt verborgen. Het paneel in deze modus zou moeten verschijnen als de muisaanwijzer naar de rand van het scherm wordt gebracht waarachter het besturingssysteem het verbergt. Als deze werkwijze niet bij u past, klikt u met de rechtermuisknop op het paneel en selecteert u "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Schakel in het venster "Eigenschappen van de taakbalk en het menu Start" het selectievakje links van het opschrift "De taakbalk automatisch verbergen" uit en klik op OK.

Stap 3

Als, wanneer u op de Win-toets drukt, het menu van de Start-knop wordt uitgevouwen en het paneel niet op het scherm verschijnt, heeft het deze optie niet - de breedte van de paneelstrip wordt verkleind tot een grootte waarop slechts één pixel lijn blijft er van over. Om de situatie te verhelpen, beweegt u de muisaanwijzer over deze lijn - of de cursor zich precies boven de rand van de taakbalk bevindt, weet u door de vorm te veranderen. Druk op de linkermuisknop en sleep de rand van de taakbalk op voldoende afstand naar het midden van het scherm om deze weer te geven.

Stap 4

Wanneer het proces explorer.exe is vastgelopen of gecrasht, heeft het indrukken van de Win-toets helemaal geen effect. Om dit defect te verhelpen, start u de systeemtoepassing opnieuw met Windows Taakbeheer. Noem het met een combinatie van "sneltoetsen" Ctrl + Shift + Esc en zoek op het tabblad "Processen" de regel die begint met explorer.exe - het zal daar zijn als de toepassing vastloopt en niet reageert op verzoeken. Selecteer de gevonden regel en klik op de knop "Proces beëindigen". Dit proces wordt niet weergegeven als de toepassing crashte als gevolg van een crash - spontaan beëindigd.

Stap 5

Ga naar het tabblad Toepassingen en klik op de knop Nieuwe taak. Voer in het veld "Openen" van het dialoogvenster dat verschijnt de verkenner in en klik op de knop OK.

Aanbevolen: