Hoe Een Document In Word Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Document In Word Te Verkleinen
Hoe Een Document In Word Te Verkleinen

Video: Hoe Een Document In Word Te Verkleinen

Video: Hoe Een Document In Word Te Verkleinen
Video: Applying a new document template to an existing document 2024, Mei
Anonim

De grootte van een Microsoft Word-document hangt zowel af van de aanwezigheid van afbeeldingen in de tekst als van het type bestand waarin het document is opgeslagen. Na het verwijderen van onnodige afbeeldingen of het opslaan van het bestand in het "juiste" formaat, kan de documentgrootte soms meerdere keren worden verkleind.

Hoe een document in Word te verkleinen
Hoe een document in Word te verkleinen

instructies:

Stap 1

Verwijder eerst alle overbodige afbeeldingen uit de tekst. Als geen van de afbeeldingen kan worden gedoneerd, probeer ze dan eerst uit te knippen, verlaag dan het volume met een grafische editor en voeg de afbeeldingen vervolgens opnieuw in het document.

Stap 2

Als er bijvoorbeeld oorspronkelijk een afbeelding in BMP-indeling aan de tekst is toegevoegd, verkleint u na het opslaan van dezelfde afbeelding in JPEG de grootte van het uiteindelijke bestand met 10-15 keer! En als u de resolutie van de afbeelding naar de gewenste grootte moet wijzigen, kunt u tot 80% van het oorspronkelijke volume winnen!

Stap 3

Als je de originele bestanden met afbeeldingen niet tot je beschikking hebt, en als je ze hebt uitgeknipt, kun je ze niet opslaan, gebruik dan een klein trucje. Open het document op de gewenste pagina en maak een "screenshot" (screenshot).

Stap 4

Om dit te doen, drukt u op de Prt Sc-toets op het toetsenbord, opent u vervolgens de grafische editor van Paint en drukt u tegelijkertijd op Ctrl en V. De afbeelding verschijnt op het scherm. Snijd de achtergrond bij en sla de afbeelding op met de opdracht "Opslaan als" in JPEG-indeling.

Stap 5

Om de grootte van een Word-document dat geen illustraties bevat te verkleinen, is het soms voldoende om het op te slaan in docx-formaat. Hiervoor moet u Microsoft Office 2007 of 2010 op uw computer hebben geïnstalleerd. Om het document in de gewenste indeling op te slaan, selecteert u de opdracht Opslaan als in het menu en stelt u het veld Bestandstype in op Word-document.

Stap 6

Als u Word 97-2003 Document selecteert, wordt het bestand 3-5 keer groter. Houd er echter rekening mee dat een docx-bestand ("Word-document") alleen wordt geopend met Word 2007 of 2010.

Aanbevolen: