Geselecteerde Bureaubladpictogrammen Verwijderen

Inhoudsopgave:

Geselecteerde Bureaubladpictogrammen Verwijderen
Geselecteerde Bureaubladpictogrammen Verwijderen
Anonim

Als de gebruiker het uiterlijk van de "Desktop" naar eigen wens wil aanpassen, moet hij weten hoe hij met de verschillende elementen erop moet werken. Pictogrammen op het "bureaublad" kunnen worden verborgen, verplaatst en verwijderd. Veel van deze acties worden in verschillende fasen of stappen uitgevoerd.

Geselecteerde bureaubladpictogrammen verwijderen
Geselecteerde bureaubladpictogrammen verwijderen

Noodzakelijk

  • -muis;
  • -toetsenbord;
  • -Onderdeel "Mapopties";
  • -component "Scherm".

instructies:

Stap 1

Op het "bureaublad" kunnen verschillende pictogrammen worden gevonden: bestanden, mappen, snelkoppelingen. Nadat het besturingssysteem is geïnstalleerd, zijn alle pictogrammen die de gebruiker op het "bureaublad" ziet snelkoppelingen voor het starten van programma's die op lokale schijven van de computer zijn geïnstalleerd. Zelfs mappen zoals "Mijn computer", "Mijn documenten", "Prullenbak" zijn ook maar snelkoppelingen. "Echte" mappen en bestanden verschijnen later, wanneer de gebruiker ze zelf aanmaakt.

Stap 2

Als u enkele snelkoppelingen (mappen, bestanden) van het "bureaublad" wilt verwijderen, selecteert u deze met de muis en drukt u op de Delete-toets op uw toetsenbord. Een andere optie: selecteer de pictogrammen en klik op een van hen met de rechtermuisknop, selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Verwijderen". Beantwoord het verzoek tot bevestiging van verwijdering bevestigend. De pictogrammen worden in de prullenbak geplaatst.

Stap 3

Om items zoals "Deze computer", "Netwerkomgeving", "Prullenbak", "Mijn documenten" te verwijderen, klikt u ergens in het "Bureaublad". Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Het venster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend. Ga naar het tabblad "Desktop" en klik op de knop "Bureaubladinstellingen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen" en verwijder de markering uit de velden van die elementen die u van het "bureaublad" wilt verwijderen. Pas nieuwe instellingen toe, sluit het venster.

Stap 4

Om de bestanden en mappen die u hebt gemaakt van het "bureaublad" te verwijderen en naar een andere map te verplaatsen, selecteert u de benodigde bestanden en mappen en plaatst u ze op het klembord. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op een geselecteerd pictogram en selecteert u de opdracht "Knippen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Ga naar de nieuwe map om de bestanden te plaatsen, klik met de rechtermuisknop ergens in de geopende map en selecteer de opdracht "Plakken". De opdracht "Plakken" kan ook worden opgeroepen vanuit het item "Bewerken" op de bovenste regel van het mapmenu. Het heeft geen zin om snelkoppelingen naar programma's op deze manier te verplaatsen.

Stap 6

Om de pictogrammen van bestanden en mappen te verbergen, verplaatst u de cursor naar elk gewenst pictogram en klikt u erop met de rechtermuisknop. Selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Algemeen" en plaats de markering in het veld tegenover het opschrift "Verborgen". Klik op de knop "Toepassen", sluit het venster.

Stap 7

Roep het onderdeel "Mapopties" aan. Om dit te doen, gaat u via het menu "Start" naar "Configuratiescherm" en klikt u in de categorie "Vormgeving en thema's" op het pictogram "Mapopties". U kunt ook een willekeurige map openen en "Extra" selecteren in de bovenste menubalk, selecteer "Mapopties" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 8

Ga naar het tabblad "Bekijken" in het venster dat wordt geopend. Gebruik in het gedeelte "Geavanceerde opties" de schuifbalk om het item "Verborgen bestanden en mappen" te vinden, plaats de markering in het vak "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven". Klik op de knop "Toepassen" en sluit het venster. Alle bestanden en mappen die u verborgen hebt gemaakt, blijven op het bureaublad staan, maar zijn onzichtbaar.

Aanbevolen: