Hoe De Juiste Grafische Kaart Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Juiste Grafische Kaart Te Bepalen?
Hoe De Juiste Grafische Kaart Te Bepalen?

Video: Hoe De Juiste Grafische Kaart Te Bepalen?

Video: Hoe De Juiste Grafische Kaart Te Bepalen?
Video: 4. Hoe kunnen we ons wapenen tegen denkfouten - clip 2024, Mei
Anonim

Sommige moderne laptopmodellen hebben twee videokaarten. Meestal is dit een geïntegreerde videoadapter ingebouwd in de chipset en een discrete volwaardige videokaart. Door de aanwezigheid van deze apparaten kunt u maximale prestaties garanderen en de levensduur van het apparaat verlengen zonder op te laden.

Hoe de juiste grafische kaart te bepalen?
Hoe de juiste grafische kaart te bepalen?

Noodzakelijk

Everest

instructies:

Stap 1

Besluit je een discrete grafische kaart in een laptop te vervangen, kies dan eerst het model dat geschikt is voor deze apparatuur. Installeer het Everest-programma en voer het uit. Zoek het menu Grafische apparaten en open het.

Stap 2

Onderzoek de kenmerken van de geïnstalleerde videoadapter. Let vooral op het type moederbordconnector waarop de discrete grafische kaart is aangesloten.

Stap 3

De moeilijkheid bij het upgraden van een laptop-videokaart is dat deze het juiste formaat moet hebben. Als je bijna elke videoadapter in een stationaire computer kunt installeren, is er misschien gewoon niet genoeg ruimte op een laptop. Bestudeer daarom de kenmerken van uw favoriete videokaartmodellen. Let op hun grootte.

Stap 4

Demonteer nu de laptop en verwijder voorzichtig de geïnstalleerde discrete grafische kaart. Neem het mee naar de winkel. Vergelijk de afmetingen van de nieuwe videoadapter met je oude kaart. Als je zeker weet dat er een nieuwe discrete kaart in je laptop kan worden geïnstalleerd, koop dan gerust het model dat je leuk vindt.

Stap 5

Sluit je nieuwe grafische kaart aan op je laptop en zet hem aan. Hoogstwaarschijnlijk zal de geïntegreerde videoadapter in eerste instantie actief zijn. Zorg ervoor dat u software installeert waarmee u van videokaart kunt wisselen.

Stap 6

Als uw laptop wordt aangedreven door een Intel-processor, hebt u het hulpprogramma Intel Graphics Media Accelerator nodig. Het schakelt automatisch van videokaart in het geval dat de geïntegreerde adapter de belasting niet aankan.

Stap 7

Als uw laptop een ADM-processor heeft, download en installeer dan het programma ATI Catalyst Control Center. Met zijn hulp kunt u op dit moment zelfstandig een geschikte videoadapter kiezen of eenvoudig een onnodige videokaart uitschakelen.

Aanbevolen: