Een Document Bewerken

Inhoudsopgave:

Een Document Bewerken
Een Document Bewerken

Video: Een Document Bewerken

Video: Een Document Bewerken
Video: MijnSherpa: een document bewerken 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheid om een document te bewerken is al evenzeer een onderdeel van computervaardigheden geworden als de mogelijkheid om in Windows te werken. Een goed bewerkt en mooi vormgegeven document oogt strak en zakelijk.

Een document bewerken
Een document bewerken

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u moet doen om uw document te bewerken, is de spelling en interpunctie in de tekst te controleren. Gebruik je de MS Word-editor, gebruik dan de ingebouwde automatische controle hiervoor. Of, als automatische controle is uitgeschakeld, drukt u op F7. Controleer ook de interpunctie van de tekst. Ideale geletterdheid kan natuurlijk niet worden bereikt, maar het is heel goed mogelijk om op deze manier de meest grove fouten te vermijden. Lees het document ook nog eens en probeer er verschillende stijlfouten uit te verwijderen die vaak in officiële teksten worden aangetroffen.

Stap 2

Stel het gewenste papierformaat en de tekstmarges vanaf de randen in. Ga hiervoor naar het menu Bestand en selecteer Pagina-instelling.

Stap 3

Selecteer alle tekst en stel een enkel lettertype in voor het document. Of, als de structuur van de tekst het gebruik van verschillende stijlen suggereert, past u afzonderlijke lettertypen toe op elk gedeelte van het document. Pas ook de uitlijning van het midden en de pagina's toe op de ondertitels en de hoofdtekst van het verhaal.

Stap 4

Om het document te bewerken en het leuker en gemakkelijker leesbaar te maken, markeert u de opsommingen, fasen en belangrijkste stappen die in de tekst worden gebruikt met behulp van genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens. U kunt er verschillende niveaus en subniveaus op toepassen, maar ook combineren, bijvoorbeeld een lijst met opsommingstekens uitbreiden in verschillende genummerde stappen.

Stap 5

Vul eventueel de nummers van alle pagina's in via het menu "Invoegen" - "Paginanummers". Stel ook een enkele end-to-end kop- en voettekst in voor alle pagina's via de opdracht "Bekijken" - "Kop- en voetteksten".

Stap 6

Als het document dat u aan het bewerken bent groot genoeg is, voegt u een inhoudsopgave in. Gebruik hiervoor het menu "Invoegen" - "Link" - "Inhoudsopgave en indexen". Voer op het tabblad Inhoudsopgave niveaus in en selecteer een kopopmaak.

Aanbevolen: