Sneltoetsen Instellen

Inhoudsopgave:

Sneltoetsen Instellen
Sneltoetsen Instellen

Video: Sneltoetsen Instellen

Video: Sneltoetsen Instellen
Video: Hoe sneltoetsen instellen en gebruiken 2024, Mei
Anonim

Sneltoetsen in Windows-besturingssystemen worden gedefinieerd als sneltoetsen waarmee u programma's kunt starten, verschillende functies kunt gebruiken of bepaalde bedieningsmodi van het systeem kunt inschakelen.

Sneltoetsen instellen
Sneltoetsen instellen

instructies:

Stap 1

Om sneltoetsen te maken voor het starten van een specifiek programma, zoekt u de snelkoppeling op het bureaublad of in het menu Start.

Stap 2

Als er geen snelkoppeling naar het programma is, open dan de map met de locatie. Meestal worden programma's geïnstalleerd op de lokale C-schijf in de map Program Files.

Stap 3

Zoek in de open directory het uitvoerbare hoofdbestand van het programma (met de extensie ".exe") en klik er eenmaal met de rechtermuisknop op. In het contextmenu dat verschijnt, beweegt u de muiscursor over de regel "Verzenden" en selecteert u "Bureaublad (een snelkoppeling maken)" in de lijst.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling voor het starten van het programma en selecteer de regel "Eigenschappen". Er wordt een dialoogvenster geopend met informatie over het programma en de basisinstellingen voor de snelkoppelingsparameters.

Stap 5

Activeer in het geopende venster het tabblad "Snelkoppeling". Klik in het derde blok van het instellingenvenster op het woord "Nee" tegenover de regel "Snelkoppeling" om de tekstcursor ernaartoe te verplaatsen.

Stap 6

Druk op een alfabetische of numerieke toets op het toetsenbord die u wilt toevoegen aan de sneltoets "Ctrl + Alt" voor snelle toegang tot het programma. Nadat u de gewenste combinatie van sneltoetsen hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Toepassen" en vervolgens op "OK".

Stap 7

Druk op de toetscombinatie "Ctrl + alt=" Afbeelding "+ X" (waarbij "X" de eerder geselecteerde letter of cijfer is) en zorg ervoor dat het programma in de normale modus start.

Stap 8

Om verschillende functies van het besturingssysteem te bedienen met behulp van sneltoetsen, opent u het venster Windows Verkenner Open het extra menu door op de "Alt"-toets op het toetsenbord te drukken. Dit menu bevat basisacties voor bestanden en mappen, verbindingsbeheer, weergave-instellingen, venstereigenschappen, enz.

Stap 9

De tekstreeksen van de namen van menu-items bevatten onderstreepte tekens die worden gebruikt voor snelle toegang. Druk op de toets met de onderstreepte letter of cijfer om een bepaald menu-item te openen en een actie te starten.

Stap 10

Toegang tot sneltoetsen door op de "Alt"-knop te drukken is ook beschikbaar in veel programma's, zoals Paint, Calculator, componenten van de Microsoft Office-suite met programma's van verschillende versies, enz.

Aanbevolen: