Hoe Maak Je Een E-book

Hoe Maak Je Een E-book
Hoe Maak Je Een E-book

Video: Hoe Maak Je Een E-book

Video: Hoe Maak Je Een E-book
Video: Hoe maak ik een gratis e-book? 2024, Mei
Anonim

Elektronische boeken zijn in onze tijd zo wijdverbreid geworden dat het niet nodig is om hun voordelen ten opzichte van papieren boeken uit te leggen. Heb je een papieren boek of een tekstboek, dan is het goed mogelijk dat je er een e-book van wilt maken.

Hoe maak je een e-book
Hoe maak je een e-book

Hiervoor zijn er veel speciale programma's die eenvoudige Word-bestanden omzetten naar volwaardige e-books.

Laten we eens kijken hoe we een e-book kunnen maken aan de hand van het voorbeeld van een van de eenvoudigste en handigste programma's - STDU Converter. Dit programma kan gratis worden gedownload op de website van de ontwikkelaar. Het converteert herkende gescande bestanden naar het meest voorkomende e-bookformaat - PDF.

Na het downloaden van het archief, installeer het programma en voer het uit. Na het starten van de toepassing Portable_STDU_Converter, ziet u een interface met twee vensters - in het ene wordt u gevraagd het bronbestand te selecteren en in het andere geeft u het pad aan waar het gemaakte pdf-bestand wordt opgeslagen. Nadat u het gewenste bestand en pad hebt gekozen, kunt u de conversie starten met de knop "Converteren". Tijdens het conversieproces is de functie "Conversie stoppen" actief.

Afzonderlijk is het de moeite waard om de knop "Geavanceerde modus" onderaan te overwegen, waarmee u de instellingen van het boek kunt beheren. In de geavanceerde modus zijn er drie tabbladen: Algemeen, Pagina's en Contouren.

Het tabblad "Algemeen" biedt de mogelijkheid om velden als "Auteur", "Titel", "Onderwerp", "Trefwoord" in te vullen. Het voordeel van het programma is dat al deze velden in het Russisch ingevuld kunnen worden. Het tabblad Pagina's regelt de achtergrondkleur, het lettertype en de paginapositie (ze kunnen 180 of 90 graden worden gedraaid). U kunt ook onnodige pagina's verwijderen (bijvoorbeeld titelpagina's, inhoudsopgave of andere items die u niet nodig hebt). Ten slotte kunt u op het tabblad Paden bladwijzers in uw boek maken. Om dit te doen, selecteert u op het tabblad "Contouren" "Een nieuw schema toevoegen" en voert u het nummer van de pagina in die we daar nodig hebben.

Nadat u de gewenste instellingen heeft geselecteerd, kunt u op de knop "Converteren" klikken. Het programma doet de rest voor u, houd er wel rekening mee dat in het geval van een grote hoeveelheid tekst of complexe illustraties het conversieproces behoorlijk lang kan duren (tot een half uur).

Daarna slaan we het resulterende PDF-bestand op. Zoals je ziet is het maken van een e-book helemaal niet moeilijk.

Aanbevolen: