Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Andere Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Andere Schijf
Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Andere Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Andere Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Andere Schijf
Video: How to install Win XP in Urdu 2024, Mei
Anonim

Door twee besturingssystemen tegelijk op een computer te installeren, wordt de betrouwbaarheid van de werking aanzienlijk verhoogd. Het tweede besturingssysteem moet op een vrije schijf worden geïnstalleerd - in dit geval zullen de besturingssystemen elkaar niet hinderen. De installatie van het tweede besturingssysteem is vrij eenvoudig en toegankelijk voor bijna elke gebruiker.

Hoe installeer ik Windows XP op een andere schijf
Hoe installeer ik Windows XP op een andere schijf

instructies:

Stap 1

De aanwezigheid van twee besturingssystemen op de computer maakt het mogelijk om in geval van problemen met het hoofdbesturingssysteem op te starten vanaf de back-up, belangrijke gegevens op te slaan en rustig te beginnen met het herstellen van het systeem. Het besturingssysteem kan op een aparte fysieke schijf of op een logische schijf worden geïnstalleerd. Voordat u Windows XP installeert, is het raadzaam om de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem wordt geïnstalleerd. Dit is vooral belangrijk als Windows 7 eerder op deze schijf was geïnstalleerd.

Stap 2

Zorg ervoor dat u alle belangrijke gegevens opslaat voordat u het besturingssysteem installeert. Start daarna uw computer opnieuw op, druk op de F12-toets wanneer het systeem opstart. Het selectiemenu voor opstartapparaten wordt geopend. Misschien wordt het menu op uw computer opgeroepen door een andere toets - lees aandachtig de inscripties die aan het begin van de download op het scherm verschijnen.

Stap 3

Als u het menu niet kunt openen, gaat u naar het BIOS, hiervoor moet u aan het begin van het opstarten op de Del- of F2-toets drukken. Zoek het BOOT-tabblad en selecteer CD als opstartapparaat. Opslaan en setup afsluiten, opstart-cd plaatsen. Als alles correct is gedaan, begint de installatie van het besturingssysteem. Om te beginnen met laden, wordt u mogelijk gevraagd om op een willekeurige toets te drukken - Druk op een willekeurige toets.

Stap 4

Houd het downloadproces goed in de gaten. Wanneer het menu voor het selecteren van de schijf waarop het besturingssysteem wordt geïnstalleerd verschijnt, selecteert u de schijf die u nodig hebt. Houd er rekening mee dat de stationsletters in het menu mogelijk niet overeenkomen met de letters die u gewend bent, dus laat u leiden door hun grootte en de hoeveelheid vrije ruimte.

Stap 5

Laat de schijfformattering als standaard (NTFS) of, als de schijf niet is geformatteerd, formatteer deze met het NTFS-bestandssysteem. Start de installatie door de aanwijzingen op het scherm te volgen. Bij het installeren van het besturingssysteem zal de computer meerdere keren opnieuw opstarten. Als u de instellingen in het BIOS hebt gewijzigd, gaat u na de eerste keer opnieuw opstarten het BIOS opnieuw in en stelt u in op opstarten vanaf de harde schijf. Wijzigingen opslaan, verdere installatie zou soepel moeten verlopen.

Stap 6

Aan het einde van de installatie wordt u mogelijk gevraagd om een taal, tijdzone, gebruikersnaam te selecteren. Hiermee is de installatie voltooid, u ziet het bureaublad van Windows XP. Houd er rekening mee dat u mogelijk stuurprogramma's voor uw moederbord en videokaart moet installeren voor een goede werking - softwareschijven worden meestal bij uw computer geleverd wanneer u deze koopt.

Stap 7

Als deze schijven om de een of andere reden niet zijn gevonden, zijn de benodigde stuurprogramma's op internet te vinden - hiervoor moet u de gegevens van het moederbord en de videokaart kennen. Als de documenten niet op de computer zijn opgeslagen, test het systeem dan met het programma "Everest" (of iets dergelijks), het geeft volledige informatie over uw computer.

Stap 8

Als u twee besturingssystemen op uw computer heeft, kunt u het gewenste opstartprogramma selecteren door met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad te klikken en het gedeelte "Eigenschappen" te selecteren. Open daarin het tabblad "Geavanceerd", klik in het gedeelte "Opstarten en herstellen" op de knop "Opties". Er wordt een menu geopend waarin u het gewenste besturingssysteem kunt selecteren en de tijd kunt instellen voor het selecteren van opstartopties - bijvoorbeeld 3 seconden. Als u niet tevreden bent met de schermresolutie, opent u het Configuratiescherm, selecteert u het gedeelte "Beeldscherm", het tabblad "Instellingen" en stelt u de gewenste resolutie in. De installatie en initiële configuratie van het besturingssysteem is nu voltooid.

Aanbevolen: