Hoe De Tijd Te Synchroniseren

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd Te Synchroniseren
Hoe De Tijd Te Synchroniseren

Video: Hoe De Tijd Te Synchroniseren

Video: Hoe De Tijd Te Synchroniseren
Video: Gunbot | Waarom en hoe de tijd synchroniseren? 2024, April
Anonim

Het is van groot belang dat op uw computer altijd de juiste tijd is ingesteld. Als het onjuist is, kunnen er immers problemen zijn met de werking van antivirusprogramma's en het bijwerken van de handtekeningdatabases. Ook is het bij het activeren van veel programma's noodzakelijk dat de juiste datum en tijd op de computer is ingesteld. En hiervoor moet je synchroniseren.

Hoe de tijd te synchroniseren
Hoe de tijd te synchroniseren

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - TuneUp Utilities 2011-programma.

instructies:

Stap 1

Klik op Begin. Ga naar het "Configuratiescherm". Zoek en open in het Configuratiescherm het onderdeel Datum en tijd. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Tijdzone". Selecteer vervolgens in de lijst de tijdzone waarin u woont en klik op "Toepassen".

Stap 2

Ga dan naar het tabblad "Internettijd". Als u het besturingssysteem Windows7 gebruikt, selecteert u in het volgende venster het onderdeel "Instellingen wijzigen". In het geval van Windows XP wordt het vereiste venster onmiddellijk geopend. Selecteer daarin de optie "Nu bijwerken". Binnen een seconde wordt de tijd op uw computer gesynchroniseerd met internet.

Stap 3

Als u permanent toegang heeft tot internet op uw computer, moet u het vakje naast de regel "Synchroniseren met een tijdserver op internet" aanvinken en vervolgens op OK klikken. Klik in het volgende venster op "Toepassen". Nu heeft de computer altijd de exacte datum en tijd.

Stap 4

Voor de tijdsynchronisatie-instellingen kunt u ook het programma TuneUp Utilities 2011 gebruiken. Download het programma van internet en installeer het op uw computer. Start het op. Wacht tot de scan van uw computer is voltooid. Daarna wordt u gevraagd om het systeem te optimaliseren. Als u wilt, kunt u akkoord gaan. Dan kom je terecht in het hoofdmenu van het programma.

Stap 5

Ga naar het tabblad Windows-instellingen. Zoek daarna in het gedeelte "Windows-instellingen wijzigen" de optie "Systeeminstellingen wijzigen". Aan de linkerkant van het venster ziet u verschillende secties. Zoek de sectie "Communicatie" en daarin - de component "Netwerk". Klik met de linkermuisknop op dit onderdeel. Ga vervolgens in het rechtervenster van het programma naar het tabblad "Internettijd".

Stap 6

Selecteer verder in de sectie "Tijdservers" de gewenste server voor synchronisatie. Wanneer u synchroniseert met een van de voorgestelde servers, is de tijd nauwkeurig. Vink vervolgens het vakje aan naast de regel "Automatische synchronisatie met de tijdserver". Klik op Toepassen en OK.

Aanbevolen: