Hoe Microsoft Security Essentials Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft Security Essentials Te Verwijderen
Hoe Microsoft Security Essentials Te Verwijderen

Video: Hoe Microsoft Security Essentials Te Verwijderen

Video: Hoe Microsoft Security Essentials Te Verwijderen
Video: Uninstall Microsoft Security Essentials in Windows 7 (MSE Uninstall Guide) 2024, Mei
Anonim

Microsoft Security Essentials is het standaard antivirusprogramma in het Windows-besturingssysteem. Als u zelf een ander antivirusprogramma wilt installeren, is het raadzaam deze oplossing van Microsoft te verwijderen. Het tegelijkertijd uitvoeren van twee van dergelijke toepassingen op een computer kan de snelheid van het systeem beïnvloeden.

Hoe Microsoft Security Essentials te verwijderen
Hoe Microsoft Security Essentials te verwijderen

instructies:

Stap 1

U kunt het Configuratiescherm van Windows gebruiken om Microsoft Security Essentials te verwijderen. Ga hiervoor naar "Start" - "Configuratiescherm" en selecteer vervolgens "Programma's toevoegen of verwijderen".

Stap 2

Zoek in de lijst met toepassingen het item Microsoft Security Essentials en dubbelklik erop. Volg de instructies op het scherm om het programma te verwijderen. Nadat u alle wijzigingen hebt toegepast, start u uw computer opnieuw op.

Stap 3

Als de toepassing niet wordt weergegeven in het paneel Programma's toevoegen of verwijderen, verwijdert u deze handmatig. Om dit te doen, maakt u eerst een reservekopie van het register met behulp van het hulpprogramma regedit. Klik op Begin. Typ regedit in het vak Programma's en bestanden zoeken en druk op Enter. Klik met de rechtermuisknop op het gedeelte "Deze computer" en selecteer "Exporteren". Sla het registerbestand op in een map die voor u geschikt is.

Stap 4

Stop alle processen waarop Microsoft Security Essentials wordt uitgevoerd. Bel hiervoor "Start" - "Uitvoeren". Voer daarna het volgende commando in:

sc config msmpsvc start = uitgeschakeld

Stap 5

Zoek in het regedit-venster de subsleutel HKEY_LOCAL_MACHINE en vervolgens SOFTWARE - Microsoft -Windows -CurrentVersion - Uitvoeren. Klik met de rechtermuisknop op de optie Microsoft Security Essentials en selecteer Installatie ongedaan maken.

Stap 6

Ga in dezelfde CurrentVersion-tak naar het gedeelte Verwijderen - Microsoft Security Client en verwijder op dezelfde manier de items Microsoft Antimalware Service, Microsoft Antimalware en Microsoft Security Client.

Stap 7

Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Microsoft Security Client en verwijder de regel met dezelfde naam rechts in het venster. Wis vervolgens in HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Microsoft Antimalware Microsoft Antimalware op dezelfde manier. Sluit alle programma's en start uw computer opnieuw op. Verwijdering voltooid.

Aanbevolen: