Hoe Een RAID Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een RAID Te Splitsen
Hoe Een RAID Te Splitsen

Video: Hoe Een RAID Te Splitsen

Video: Hoe Een RAID Te Splitsen
Video: How to BEAT RAID BOSSES AND GET MAXIMUM DAMAGE POINTS in Dragon Ball Xenoverse 2 RAIDS! 2024, April
Anonim

Het gebruik van RAID-arrays heeft veel voordelen. Deze technologieën zorgen niet alleen voor de veiligheid van gegevens, maar verhogen ook de prestaties van het besturingssysteem.

Hoe een RAID te splitsen
Hoe een RAID te splitsen

Noodzakelijk

Acronis Disk Director

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om nul RAID-arrays (mirror) te formatteren. Als u zich geen zorgen maakt over de veiligheid van uw gegevens, gebruik dan de snelle methode. Opgemerkt moet worden dat informatie in ongeveer 80% van de gevallen op schijven wordt opgeslagen. Gewoonlijk worden harde schijven alleen geformatteerd als er specifieke programma's zijn gebruikt om de RAID-array te maken. Open het menu Beheer in het configuratiescherm. Ga naar "Computerbeheer" en selecteer het subitem "Schijfbeheer".

Stap 2

Selecteer de tweede schijf in de array, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Uitschakelen. Er verschijnt een waarschuwing dat alle informatie van de schijf wordt verwijderd. Bevestig om de harde schijf los te koppelen. Start de computer opnieuw op met de resterende schijf in de array om het systeem op te starten. Koppel de tweede harde schijf op dezelfde manier los van de RAID-array.

Stap 3

Als informatie over harde schijven enorm belangrijk voor je is, ga dan anders te werk. Verwijder onnodige bestanden of kopieer ze naar externe schijven. U moet een staat van schijven bereiken waarin ze voor minder dan 50% (idealiter minder dan 45%). Verdeel harde schijven in twee gelijke partities met Partition Manager of Acronis Disk Director. Als gevolg hiervan zou u vier lokale schijven van dezelfde grootte moeten krijgen.

Stap 4

Herstel alle gegevens van de RAID-array naar de gemaakte schijfpartities. Nu kunt u veilig beide harde schijven uitsluiten van de array. Zelfs als de informatie in de RAID verloren gaat, blijft deze op de aangemaakte partities staan.

Aanbevolen: