Hoe Maak Je Een Stok In Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Stok In Minecraft
Hoe Maak Je Een Stok In Minecraft

Video: Hoe Maak Je Een Stok In Minecraft

Video: Hoe Maak Je Een Stok In Minecraft
Video: Minecraft ► Hoe Maak Je Sticks (Stokken) ► 002 2024, Mei
Anonim

De stick in Minecraft is de basis voor het maken van veel noodzakelijke dingen - gereedschappen, fakkels, pijlen en wapens. In feite is dit het eerste item dat aan het begin van het spel wordt gemaakt.

Hoe maak je een stok in Minecraft
Hoe maak je een stok in Minecraft

De basis

Sticks zijn gemaakt van planken gemaakt van elk hout. Hout kan worden verkregen uit boomstammen die in bijna elke regio of elk type terrein in dit spel groeien. De uitzonderingen zijn woestijn, vlakte en toendra.

Als je eenmaal in de gamewereld verschijnt, kijk dan om je heen. Als je een boom in de buurt ziet, ga er dan naar toe. Als je de pech hebt om op de vlakte, in de woestijn of in de toendra te verschijnen, ren dan in een rechte lijn naar een willekeurige richting. De tijd in het spel gaat snel en voordat de avond valt, moet je zeker minstens één boom vinden.

Het punt is dat zonder waardevolle blokken hout in de beginfase, het spel hoogstwaarschijnlijk voor jou zal eindigen. Zonder hout en stokken kun je geen wapens of gereedschap maken. Je zult jezelf 's nachts niet echt kunnen beschermen tegen monsters, eten krijgen of zelfs maar een woning bouwen. Als de nacht viel tijdens het zoeken naar bomen, graaf dan een verdieping in twee of drie blokken in de grond, verstop je daar en sluit bovenop met een blok. Zo'n primitief onderkomen zal je redden van monsters. Wacht tot de ochtend en vervolg je weg.

Nadat je een boom hebt gevonden, benader je deze, verplaats je het dradenkruis van het "vizier" naar het stamblok en druk je op de linkermuisknop, laat het niet los totdat het blok is gedolven. De actieradius van je handen is drie blokken, probeer zoveel mogelijk hout te krijgen. Het zal nodig zijn om het eerste huis ervan te bouwen en de stokken te maken die nodig zijn om de aanpassingen te maken die nodig zijn voor het leven.

Waarom zijn stokken nodig?

Nadat je een paar blokken hout hebt gedolven, open je je inventaris. Naast het bewegende model van je personage is er een veld voor het maken van items (crafting) van een klein formaat, twee bij twee blokken. Plaats de gedolven boom in een willekeurige sleuf, verwijder het bord uit het resultatenvenster. Plaats nu twee blokken planken op elkaar in het knutselvenster - je ontvangt vier stokjes. Om te beginnen is het voldoende om ongeveer dertig stokjes te maken. Sommigen gaan naar fakkels, de rest naar gereedschap.

De minimale set gereedschappen die nodig is om het spel volledig te starten, omvat een bijl, een houweel, een schop, een schoffel en een hengel (als er water in de buurt is, is vissen de gemakkelijkste manier om jezelf van voedsel te voorzien). De eerste stap is het maken van een bijl, hiermee kun je snel een boom omhakken en een eenvoudig huis maken om te beschermen tegen monsters. Dan moet je een houten houweel maken, er wat kasseien voor kopen en overschakelen naar stenen werktuigen. Er zijn knutselschema's in de bijgevoegde afbeelding, je moet er rekening mee houden dat ijzeren blokken in de beginfase van het spel kunnen en moeten worden vervangen door geplaveide blokken. Dit werkt echter niet voor het maken van items zoals een emmer of een schaar.

Aanbevolen: