Wat Is Een Pixel?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Pixel?
Wat Is Een Pixel?

Video: Wat Is Een Pixel?

Video: Wat Is Een Pixel?
Video: What are Pixels and how do they work? 2024, April
Anonim

Om de term "pixel" te begrijpen, moet je je voorstellen dat de hele wereld uit deeltjes bestaat: een collectief van individuen, een persoon bestaat uit moleculen, die een geordende opeenhoping van atomen zijn. Een pixel is een onderdeel van een grafische afbeelding of object.

Wat is een pixel?
Wat is een pixel?

instructies:

Stap 1

In de kern is een pixel niets meer dan een punt. Je hebt vast wel eens gehoord dat de resolutie van een scherm of foto kan worden gemeten in pixels. Met andere woorden, een afbeelding bestaat, net als een mozaïek, uit delen waarvan de kleinste een pixel is.

Stap 2

Om de pixels te zien, volstaat het om de foto te vergroten met een grafische editor of viewer. Als je de punten ziet waaruit de afbeelding bestaat, weet dan dat het pixels zijn. Open een willekeurige foto van uw harde schijf. Als u ze niet hebt, navigeert u naar de map Mijn afbeeldingen, die zich in de map Mijn documenten bevindt.

Stap 3

Dubbelklik in de map die wordt geopend op de snelkoppeling "Voorbeeldafbeeldingen" en vervolgens op een van de beschikbare foto's. Zoek in de afbeeldingsviewer het gereedschap Groter + en gebruik het, zoom in totdat de hoofdpunten verschijnen.

Stap 4

U kunt het aantal pixels dat wordt gebruikt in monitorresoluties ook vinden in de applet Eigenschappen voor beeldscherm. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer in het contextmenu "Eigenschappen" (voor Windows XP) of "Schermresolutie" (voor Windows 7).

Stap 5

Ga in Windows XP naar het tabblad "Instellingen", het gedeelte "Schermresolutie" geeft de waarde van de huidige resolutie aan, bijvoorbeeld 1024 bij 768 pixels. Om dit te wijzigen, verplaatst u de schuifregelaar naar één kant en klikt u op de knop "Toepassen", zodat u zult zien dat het aantal stippen van invloed is op de kwaliteit van de weergave van de afbeelding en pictogrammen op het bureaublad.

Stap 6

In Windows 7 staat de resolutie-instelling op het eerste tabblad van een geopend venster. Boven de schuifregelaar voor het aantal pixels bevindt zich een voorbeeldvenster van het resultaat, voordat u een of andere modus toepast, kunt u zien hoe het eruit zal zien.

Stap 7

Om het aantal pixels van afbeeldingen of foto's te bekijken, moet u de eigenschappen van het bekeken bestand oproepen. Klik met de rechtermuisknop op het afbeeldingspictogram en selecteer Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Samenvatting" en klik op de knop "Details". De waarde van de strings "Breedte" en "Hoogte" is het aantal pixels.

Aanbevolen: