Hoe Een Bestand Te Hashen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Te Hashen
Hoe Een Bestand Te Hashen

Video: Hoe Een Bestand Te Hashen

Video: Hoe Een Bestand Te Hashen
Video: How to make Perfect HASH BROWNS at home 2024, April
Anonim

Hashing wordt gebruikt bij veel digitale gegevensverwerkingstaken. De hash-bewerking houdt in dat een gegevensblok van een vaste grootte wordt verkregen op basis van gegevens met een onbepaalde (mogelijk zeer grote) lengte. Er zijn veel hash-algoritmen die verschillen in hash-lengte, snelheid en andere parameters. De meeste van deze algoritmen worden uitsluitend gebruikt in cryptografie. Maar hashen wordt ook in het dagelijks leven gebruikt. Dus met behulp van hashing wordt de integriteit van de gegevens eenvoudig bevestigd. Een programmaontwikkelaar kan bijvoorbeeld een programma hosten op meerdere servers voor het delen van bestanden. Dit kan echter ook worden gedaan door een aanvaller die kwaadaardige code aan het programma heeft toegevoegd. De hash van het herdistribueerbare bestand kan echter op de site van de ontwikkelaar worden gepubliceerd. En aangezien iedereen een bestand kan hashen, is het niet moeilijk om de authenticiteit ervan te verifiëren door simpelweg de hashes te vergelijken. Tegenwoordig zijn er veel programma's die het gemakkelijk maken om hashes van bestanden te krijgen.

Hoe een bestand te hashen?
Hoe een bestand te hashen?

Noodzakelijk

Bestandsbeheerder Total Commander

instructies:

Stap 1

Open de map met bestanden om te hashen in een van de panelen van de Total Commander-bestandsbeheerder. Om dit te doen, selecteert u de schijf waarop de bestanden zich bevinden door op een van de schijfknoppen te klikken of door de vervolgkeuzelijst boven het paneel te gebruiken. Door achtereenvolgens mappen te selecteren, navigeert u naar de gewenste map.

Hoe een bestand te hashen
Hoe een bestand te hashen

Stap 2

Selecteer de bestanden waarvan u de hash wilt berekenen. Gebruik de knoppen "Omhoog" en "Omlaag" om de cursor naar de gewenste regel in de lijst te verplaatsen. Druk op de toets Insert of Space om de bestandsnaam te markeren.

Hoe een bestand te hashen
Hoe een bestand te hashen

Stap 3

Hash-bestanden. Selecteer het item "Bestand" in het hoofdmenu van de toepassing en vervolgens het item "Creëer SFV-checksums (CRC)-bestand …". Vink in het dialoogvenster dat verschijnt het vakje "MD5" aan. U kunt ook het selectievakje Maak een apart SFV-bestand voor elk bestand aan. In dit geval wordt de hash-waarde van elk bestand in een apart bestand geplaatst. Klik op de knop "OK". Wacht tot het einde van het hash-berekeningsproces. De hash-resultaten worden in een bestand of bestanden met de extensie ".md5" geplaatst.

Hoe een bestand te hashen
Hoe een bestand te hashen

Stap 4

Haal hash-waarden op. Open het bestand met de extensie ".md5" in een tekstbestandviewer of teksteditor. Het bevat de hash-waarden, één per regel, gevolgd door de namen van de bestanden waaruit de hash is gegenereerd.

Aanbevolen: