Hoe Weet Je Of Het Spel Wordt Uitgevoerd?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Je Of Het Spel Wordt Uitgevoerd?
Hoe Weet Je Of Het Spel Wordt Uitgevoerd?

Video: Hoe Weet Je Of Het Spel Wordt Uitgevoerd?

Video: Hoe Weet Je Of Het Spel Wordt Uitgevoerd?
Video: Houd vol wakkere ziel! Weet hoe dit spel gespeeld wordt! #32 2024, Mei
Anonim

Computerspellen ontwikkelen zich sneller dan ooit tevoren. Grafische engines verbeteren met elke nieuwe game die wordt uitgebracht, en 'technologische revoluties' vinden consequent elke zes maanden plaats. In dergelijke omstandigheden is het erg belangrijk om te weten of het spel op uw computer zal draaien of niet - hardware raakt immers zeer snel verouderd.

Hoe weet je of het spel wordt uitgevoerd?
Hoe weet je of het spel wordt uitgevoerd?

instructies:

Stap 1

Controleer de spelvereisten. Ontwikkelaars plaatsen vóór de release van elk nieuw product de parameters van computers die het spel kunnen uitvoeren in het netwerk. Bovendien zijn ze ingedeeld in twee versies: voor "het zal starten" en voor "het zal perfect werken". Deze kenmerken kunnen sterk variëren. Dit was het geval met de shooter F. E. A. R., die op een computer met elk vermogen kon worden uitgevoerd, maar op slechts enkele met maximale grafische instellingen werkte. Spelvereisten zijn te vinden op forums, officiële websites en gamemagazines.

Stap 2

Voer de benchmark uit. Benchmark is een jong, maar reeds goed ingeburgerd systeem voor het controleren van de kracht van een computer. Het werkt als volgt: je downloadt een archief van ongeveer 1 GB van internet. Het bevat een game-engine die door een video scrollt met alle mogelijke effecten - explosies, NPC's, schreeuwen en snelle cameravluchten. U zult de afspeelkwaliteit met uw eigen ogen kunnen observeren - als de benchmark stabiel werkt, kunt u er zeker van zijn dat de game dat ook zal doen.

Stap 3

Controleer de compatibiliteit met uw besturingssysteem. Sinds 2010 is dit vooral belangrijk omdat: Microsoft is weer actief begonnen met het ontwikkelen van besturingssystemen en nu weigeren veel games gewoon te werken op Windows XP (de eerste dergelijke game was trouwens de Halo 2-poort). Evenzo kunnen oudere games niet goed overweg met Windows 7, zelfs als aan de systeemvereisten wordt voldaan - vooral voor DOS-programma's zoals Dungeon Keeper.

Stap 4

Kijk op de gameforums. PC is een sterk gedifferentieerd platform en hardwareconfiguraties kunnen zo verschillend zijn dat de ontwikkelaars niet overal rekening mee houden. Een van de meest bekende schandalen over dit onderwerp was "Silent Hill: Homecoming", die eigenlijk weigerde te werken aan AMD-videokaarten tot de release van de bijbehorende patch. Helaas vinden dergelijke incidenten plaats, dus controleer voordat je het spel koopt de forums, sectie "technische ondersteuning".

Aanbevolen: