Hoe De Scanner Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Scanner Aan Te Zetten
Hoe De Scanner Aan Te Zetten

Video: Hoe De Scanner Aan Te Zetten

Video: Hoe De Scanner Aan Te Zetten
Video: Windows 10 - Document inscannen met je scanner 2024, April
Anonim

Een scanner is een digitaal apparaat dat een specifiek document analyseert en er een exacte elektronische kopie van maakt. Scannen wordt op veel verschillende gebieden gebruikt. Maar meestal wordt dit apparaat gebruikt om kopieën van afbeeldingen of documenten te maken.

Hoe de scanner aan te zetten
Hoe de scanner aan te zetten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - USB-kabel;
  • - installatieschijf met stuurprogramma's;
  • - toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Gebruik een gewone USB-kabel om een lokale scanner te installeren. Het is meestal inbegrepen in de leveringsset. Sluit het ene uiteinde aan op de achterkant van de scanner en het andere op een speciale USB-poort op uw computer. Schakel beide apparaten (computer en scanner) in en wacht even (van enkele seconden tot een minuut) totdat uw besturingssysteem het nieuwe apparaat automatisch detecteert.

Stap 2

Als het besturingssysteem de scanner niet kan detecteren, probeer dan stuurprogramma's (speciale programma's) op uw computer te installeren. Ze moeten op de schijf staan, die meestal in het pakket zit. Als u niet over zo'n schijf beschikt, opent u de officiële website van uw scannerfabrikant. Drivers bevinden zich daar in een speciale sectie en kunnen gratis worden gedownload. Download en installeer ze op uw computer of laptop en probeer de scanner vervolgens opnieuw aan te sluiten.

Stap 3

Hierdoor wordt de wizard Nieuwe hardware gestart en hoeft u alleen maar de instructies te volgen. Nadat hij de scanner heeft geïnstalleerd, moet de computer opnieuw worden opgestart om de nieuwe apparatuur goed te laten werken. Na het opnieuw opstarten zou er een snelkoppeling naar de nieuwe hardware op het bureaublad moeten verschijnen.

Stap 4

In veel organisaties zijn alle scanapparaten aangesloten op één netwerkscanner. Om de scanner in dit geval te installeren, sluit u deze met een USB-kabel op de computer aan. Klik op de "Start"-knop op uw computer, selecteer het gedeelte "Configuratiescherm" en vervolgens "Netwerk". Er verschijnt een speciaal menu op het beeldscherm, selecteer het item "Netwerk en toegangscentrum" en het subitem "Bekijk netwerkcomputers en apparaten".

Stap 5

Zoek uw model in de lijst met scanners en open het contextmenu erop (met de rechtermuisknop). Ga in dit menu naar het gedeelte "Installeren". De "Installatiewizard" verschijnt op het scherm. Volg zijn instructies en ga van punt naar punt met de knop "Volgende". Klik aan het einde van de scannerinstallatie op de knop Voltooien.

Stap 6

Om de scanner in te schakelen, sluit u hem gewoon aan op de voeding en klikt u op de snelkoppeling van dit apparaat op het bureaublad of roept u het menu "Start" - "Configuratiescherm" - "Scanners en camera's" op.

Aanbevolen: