Een Schijf Kiezen Om Te Branden

Inhoudsopgave:

Een Schijf Kiezen Om Te Branden
Een Schijf Kiezen Om Te Branden

Video: Een Schijf Kiezen Om Te Branden

Video: Een Schijf Kiezen Om Te Branden
Video: Keuze Verwarming 🌡️ | Mijn woning verwarmen op 🔥 Gas of ⚡ Elektriciteit? | CallMePower 2024, Maart
Anonim

Het kiezen van een schijf voor het opnemen van de benodigde informatie is een van de meest voorkomende problemen van de meeste computergebruikers. Schijven variëren in formaat, capaciteit, schrijfsnelheid en zelfs verpakking.

Een schijf kiezen om te branden
Een schijf kiezen om te branden

instructies:

Stap 1

Bepaal welk schijfformaat het beste is voor het opslaan van de geselecteerde informatie. Alle schijven zijn onderverdeeld in cd en dvd. Dit betekent niet dat alleen films op dvd's kunnen worden gebrand - er kunnen muziek- of fotobestanden zijn. Alleen kan een cd tot 800 MB aan gegevens bevatten en een dvd tot 8,5 GB, maar een dvd kan alleen worden afgespeeld op een speciale dvd-speler en cd's kunnen worden gelezen door een speler van elk formaat. Er zijn ook minidiscs. Ze zijn ook onderverdeeld in mini-cd's van 210 MB en mini-dvd's van 1,4 GB.

Stap 2

Het volgende criterium voor het kiezen van schijven kan de mogelijkheid zijn om herhaaldelijk te schrijven. CD-R- en DVD-R-markeringen geven aan dat informatie slechts één keer op een dergelijke schijf kan worden opgenomen. CD-RW- en DVD-RW-markering betekent dat u gegevens tot vijftig keer kunt herschrijven.

Stap 3

De opnamesnelheid is een andere belangrijke indicator van de eigenschappen van een schijf. Natuurlijk lijkt een hogere schrijfsnelheid handiger, maar houd er rekening mee dat de maximale schrijfsnelheid van elke brander verschilt afhankelijk van het formaat van de schijf zelf. Dus de snelheid van CD-R wordt beschouwd als maximaal 52, d.w.z. 7600 Kb / s en CD-RW - van 4 tot 32. Voor DVD-R is de schrijfsnelheid van 2 tot 16, en voor DVD-RW - van 2 tot 8.

Stap 4

De manier waarop de schijven zijn verpakt, verschilt ook. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar schijven die in aparte dozen zijn verpakt, aangezien het plaatsen van meerdere schijven tegelijk op een buis tot vroegtijdige uitval leidt.

Stap 5

Houd er ook rekening mee dat schijven verschillen in de manier waarop ze zijn gelabeld. Het afdrukbare label betekent dat de printer afbeeldingen op de buitenkant van de schijf kan afdrukken, terwijl Lightscribe betekent dat dezelfde bewerking in de schijf zelf kan worden uitgevoerd. We moeten ook Hardcoated-schijven noemen met een speciale beschermende coating van het opnameoppervlak, waardoor de levensduur van dergelijke schijven tienvoudig kan worden verlengd.

Aanbevolen: