Hoe U Het Sberbank Business Online-systeem Veilig Gebruikt?

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Sberbank Business Online-systeem Veilig Gebruikt?
Hoe U Het Sberbank Business Online-systeem Veilig Gebruikt?

Video: Hoe U Het Sberbank Business Online-systeem Veilig Gebruikt?

Video: Hoe U Het Sberbank Business Online-systeem Veilig Gebruikt?
Video: Инструкция по установке и настройке Сбербанк Бизнес Онлайн + памятка по информационной безопасности 2024, April
Anonim

Het Sberbank Business Online-systeem is bedoeld voor gebruik door rechtspersonen. Het maakt het mogelijk om via internet bankzaken uit te voeren en alle financiële processen te beheren zonder het kantoor te verlaten.

Sberbank zakelijk online systeem
Sberbank zakelijk online systeem

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Internet toegang;
  • - wachtwoorden.

instructies:

Stap 1

Neem contact op met het bankfiliaal dat rechtspersonen bedient om verbinding te maken met het Sberbank Business Online-systeem. Open een zichtrekening bij Sberbank, ontvang een login en wachtwoord om toegang te krijgen tot het Sberbank Business Online-systeem.

Stap 2

Deel uw wachtwoord niet met derden. Wanneer u contact met u opneemt, ook namens de bank, met het verzoek om vertrouwelijke informatie (login, controlewoord, wachtwoord, pincode, etc.) te verstrekken, houdt u dan niet aan deze eisen.

Stap 3

Als u op de inlogpagina van het Sberbank Business Online-systeem wordt gevraagd om naast uw gebruikersnaam en wachtwoord nog andere gegevens in te voeren, stop dan met het gebruik van het systeem en neem contact op met de bank. Log alleen in op het systeem via deze link https://sbi.sberbank.ru:9443/ic. Gebruik voor de overgang geen internetbronnen van derden (alleen de officiële website van Sberbank of Russia).

Stap 4

Sla geen vertrouwelijke informatie op in computerbestanden, bewaar geen wachtwoorden in de browser en ook niet op andere elektronische media.

Stap 5

Als u vermoedt dat uw gegevens bij derden bekend zijn geworden, neem dan contact op met de Sberbank-hotline op 8-800-555-55-50 of het dichtstbijzijnde bankkantoor.

Stap 6

Log na gebruik altijd uit van het Sberbank Business Online-systeem door op een speciale toets in het menu te drukken.

Stap 7

Bewaak de status van uw rekening, meld alle verdachte transacties aan de bank.

Stap 8

Gebruik gelicentieerde moderne antivirussoftware, controleer uw computer regelmatig op virussen.

Stap 9

Gebruik het Sberbank Business Online-systeem niet op plaatsen met openbare toegang tot internet (internetcafés, etablissementen met gratis Wi-Fi).

Stap 10

Elimineer het gebruik van afstandsbediening van de computer waarop u werkt met het Sberbank Business Online-systeem. Uw IT'ers hoeven deze werkplek ook niet op afstand te onderhouden.

Stap 11

Bezoek geen sites met twijfelachtige inhoud, controleer bijlagen die per e-mail zijn verzonden op virussen, open geen e-mail van afzenders die u niet kent.

Stap 12

Controleer bij het bevestigen van de bewerking via het Sberbank Business Online-systeem door middel van een sms-wachtwoord de details van de afzender van het bericht.

Stap 13

Gebruik de mobiele telefoon waarop de bevestigingen zijn ontvangen niet om toegang te krijgen tot het Sberbank Business Online-systeem. Gebruik er geen dubieuze applicaties op, volg geen links die vanuit dubieuze bronnen zijn verzonden. Als je simkaart kwijtraakt of problemen heeft, neem dan contact op met je mobiele provider om deze te blokkeren.

Stap 14

Als u elektronische sleutels gebruikt om toegang te krijgen tot het Sberbank Business Online-systeem, moet u zorgen voor hun veiligheid. Vervang ze bij wisseling van leiding of bij vermoeden van compromis.

Aanbevolen: