Hoe Kom Je Erachter Welk Programma Het Internet Gebruikt?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welk Programma Het Internet Gebruikt?
Hoe Kom Je Erachter Welk Programma Het Internet Gebruikt?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Programma Het Internet Gebruikt?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Programma Het Internet Gebruikt?
Video: (4/5) Hoe kom je erachter waaraan iemand overleden is? 2024, Mei
Anonim

Om de maximale belasting van uw internetverbinding te bepalen, moet u het proces kennen dat verkeer absorbeert. Tegenwoordig zijn er verschillende programma's waarmee u snel de belasting van programma's op poorten kunt controleren: Nirsoft Curr Ports, Sys Internals Process, enz. De meeste van deze programma's worden gedistribueerd voor geld, wat niet altijd geschikt is voor gebruikers van pc's. Het Windows-besturingssysteem bevat het hulpprogramma Net Stat.

Hoe kom je erachter welk programma het internet gebruikt?
Hoe kom je erachter welk programma het internet gebruikt?

Het is nodig

Net Stat-software

instructies:

Stap 1

Om dit programma uit te voeren, klikt u op het menu Start en selecteert u Uitvoeren. Voer in het geopende venster netstat in met de parameter "/?" (ingevoerd zonder aanhalingstekens). Het venster toont alle parameters waarmee dit programma kan worden gestart. Van de vermelde, hebt u mogelijk de "-a" (alle verbindingen op dit moment weergeven) en "-o" (toon het gebruiksidentificatienummer van elke verbinding, de zogenaamde proces-ID) nodig. Ook kan de parameter "–n" heel interessant lijken. Het geeft het programma de opdracht om echte IP-adressen weer te geven in plaats van netwerkaliassen.

Stap 2

Dus om een specifiek proces te identificeren dat netwerkverkeer verspilt, voert u deze waarde in: Netstat –ao. Kijk nu naar de resultaten van onze zoekopdracht, zoek de proces-ID. Als u de identifier kent, kan deze eenvoudig worden berekend. Voer de volgende regel in: takenlijst | zoek "identificatienummer" en druk op Enter. In alle voorbeelden die hier worden vermeld, moet u de aanhalingstekens verwijderen. In de aanvraag takenlijst | zoeken verwijder geen aanhalingstekens. Het resultaat van het werk dat in het programma wordt gedaan, zal zijn om het gewenste proces te verkrijgen.

Stap 3

U hoeft de opdracht takenlijst niet te gebruiken. Open Taakbeheer door op Ctrl + alt="Image" + Del of Ctrl + Shift + Esc te drukken en ga naar het tabblad Processen. Klik op het menu Weergeven, selecteer Selecteer Process Page Columns en vink het vakje naast PID Process ID aan. Nu is er in de "Taakbeheer" een kolom PID, die kan worden gebruikt om de naam van het proces te bepalen.

Aanbevolen: