Veilig Online Winkelen

Inhoudsopgave:

Veilig Online Winkelen
Veilig Online Winkelen

Video: Veilig Online Winkelen

Video: Veilig Online Winkelen
Video: Veilig online winkelen 2024, Mei
Anonim

Massahandel verschuift geleidelijk naar internet. Steeds meer echte winkels openen online vertegenwoordigingen, maar gewone online winkels zijn er gewoon niet meer. Maar ze zijn niet allemaal klaar om een kwaliteitsproduct te leveren. Hoe kom je geen fraudeurs tegen in de handel? Om uw geld niet te verliezen en de aankoop te krijgen die u wilt, zijn er een paar dingen die het bekijken waard zijn.

Veilig online winkelen
Veilig online winkelen

Feedback van de verkoper

Controleer voordat u een aankoop doet of de informatie voor feedback is aangegeven op de website van de online winkel - e-mail en gewone post, de naam van het verkooppunt en de vorm van zijn organisatie (bijvoorbeeld LLC, individuele ondernemer, enz.). Deze gegevens heb je nodig als het product van slechte kwaliteit blijkt te zijn en je moet corresponderen met de garantiedienst of een claim indienen bij de rechtbank.

Nauwkeurige en volledige productspecificaties, realistische prijs

Een andere indicator van de zorgvuldigheid van de verkoper is een volledige en betrouwbare beschrijving van de kenmerken van het product. Als de site slechts een foto bevat met een paar woorden in de beschrijving, en dit alles tegen een extreem lage prijs (ongeveer 30-50 procent lager dan die van concurrenten), zou je fraude moeten vermoeden. In het beste geval ontvangt u een product van een lagere categorie dan u had verwacht. Tegelijkertijd moet u niet bang zijn om in kleine online winkels te kopen, omdat zij degenen zijn die klaar zijn om met minimale verpakking te handelen om meer vaste klanten aan te trekken.

Trouwens, volgens het TIN van de organisatie kun je de exacte naam en het wettelijke adres controleren. Grijp deze kans als je echt iets moet kopen in deze winkel, maar je vertrouwt hem niet. Welnu, als bedrijfsvertegenwoordigers u de basisregistratiegegevens (met name TIN, exacte naam en organisatievorm) niet willen vertellen, dan is dit een goede reden om op uw hoede te zijn en geen geld te riskeren.

Verschillende betaalmethoden

Als u strikt verplicht bent om de goederen volledig te betalen, kies dan een andere online winkel, ook als de goederen daar wat duurder zijn. Een veiligere optie is de mogelijkheid om de goederen te betalen na ontvangst (rembours, betaling via het postkantoor, enz.). De ideale optie is de mogelijkheid van een voorlopige inspectie van het product, de pasvorm (als het kleding is) en pas daarna de beslissing om te kopen.

Als je de online winkel waar je een aankoop wilt doen niet echt vertrouwt, koop dan een aparte e-wallet of bankpas waarop je het bedrag overmaakt dat nodig is om voor een product of dienst te betalen.

Officiële site van het bedrijf

Vergeet niet te controleren of u zich op de zogenaamde nep-website van de online winkel bevindt - het adres (in de adresbalk van de browser) moet nauwkeurig en correct zijn. Als u bijvoorbeeld werd geadviseerd om magazin.ru online op te slaan, mag de adresbalk geen magasin.ru, wwwmagazin.ru en dergelijke bevatten, zelfs als het ontwerp en de inhoud volledig voldoen aan uw verwachtingen en herinneringen. Op deze manier lokken fraudeurs, nepsites met een goede reputatie, geld.

De aanbevelingen van vrienden die echt gebruik hebben gemaakt van de diensten van dit bedrijf, hun specifieke advies zal ook nuttig zijn. Laat u zeer zorgvuldig leiden door recensies op internet, waarbij u kritisch naar elk van hen verwijst.

Aanbevolen: