Een Service Verwijderen In Windows XP

Inhoudsopgave:

Een Service Verwijderen In Windows XP
Een Service Verwijderen In Windows XP

Video: Een Service Verwijderen In Windows XP

Video: Een Service Verwijderen In Windows XP
Video: Windows XP Help : How to Remove Windows XP 2024, Maart
Anonim

Samen met het Windows-besturingssysteem worden softwaretoepassingen gelanceerd die verantwoordelijk zijn voor bepaalde processen in het systeem. Deze toepassingen worden services of services genoemd. Bovendien voegen veel aangepaste programma's tijdens de installatie services toe aan het register. Nadat u een dergelijk programma hebt verwijderd, moet u mogelijk de bijbehorende service handmatig verwijderen.

Een service verwijderen in Windows XP
Een service verwijderen in Windows XP

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de exacte naam van de service op het systeem achterhalen. Ga naar het configuratiescherm, vouw het knooppunt "Administrative Tools" uit en dubbelklik op de snelkoppeling "Services". Het systeem toont een lijst met alle geïnstalleerde services en hun status.

Stap 2

Er zijn andere manieren om toegang te krijgen tot de lijst met services. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en vink het item "Beheren" aan. Dubbelklik in het venster van de module "Computerbeheer" op het knooppunt "Services en toepassingen" en klik aan de rechterkant op de module "Services".

Stap 3

Zoek de service die u wilt verwijderen en klik met de rechtermuisknop op de naam. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Eigenschappen". Let in het eigenschappenvenster op het tabblad "Algemeen" op het item "Servicenaam". In Windows XP is het niet altijd mogelijk om deze string naar het klembord te kopiëren, dus noteer de servicenaam handmatig.

Stap 4

Druk op de Win + R-toetsen en typ cmd in de zoekbalk om een Windows-opdrachtvenster te openen. Schrijf in het opdrachtvenster sc delete name_service, waarbij name_service de naam van de service is. Als de servicenaam spaties bevat, moet deze tussen aanhalingstekens staan: “sc delete name service”. Vernieuw de lijst met services met de F5-toets om te controleren of de service is verwijderd.

Stap 5

De lijst met services wordt opgeslagen in het register onder HKEY_LOCAL_MACHINE, zodat u services kunt verwijderen met behulp van de register-editor. Schrijf regedit in de zoekbalk. Druk in het editorvenster op Ctrl + F en voer de servicenaam in het zoekvak in. Verwijder na een succesvolle zoekopdracht de hele map met de servicenaam. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de sectie en selecteert u de opdracht "Verwijderen".

Aanbevolen: