Een Jumper Wissen Jump

Inhoudsopgave:

Een Jumper Wissen Jump
Een Jumper Wissen Jump

Video: Een Jumper Wissen Jump

Video: Een Jumper Wissen Jump
Video: Свитер от Брунелло Кучинелли. БЕСПЛАТНО СХЕМА + УЗОР 2024, April
Anonim

Het resetten van de BIOS-instellingen en het wachtwoord voor het invoeren ervan kan niet worden gedaan zonder de computerkap te openen, omdat dit wordt gedaan door een speciale jumper op het moederbord te verwisselen en door een speciale batterij te verwijderen.

Een jumper wissen jump
Een jumper wissen jump

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Sluit uw computer af. Koppel het los van de stroombron, aangezien u rechtstreeks contact moet opnemen met het moederbord en de stroomdraden, schroef de bouten los waarmee de linkerwand van de behuizing van de systeemeenheid is bevestigd. Voor het gemak kunt u de computer op zijn kant zetten, nadat u eerder de draden hebt losgekoppeld die dit voorkomen.

Stap 2

Zoek een batterij op het moederbord met een diameter van ongeveer 2-2,5 cm, vastgehouden door een metalen clip. Dit is een speciale batterij die het BIOS van stroom voorziet om alle instellingen te onthouden en deze periodiek te wijzigen.

Stap 3

Wrik de batterij voorzichtig los met een schroevendraaier om deze uit de metalen houder op het moederbord te verwijderen. Verwijder het gedurende 10-15 minuten zodat de BIOS-instellingen kunnen worden gereset. In dit geval is het beter om zo lang mogelijk te wachten om herhaling van de bewerking te voorkomen, aangezien de wachttijd voor een reset voor moederbordmodellen compleet anders kan zijn, in sommige gevallen de reset vrijwel onmiddellijk plaatsvindt en in sommige gevallen duurt het 10 minuten of een half uur.

Stap 4

Reset de BIOS-parameters met behulp van een speciale jumper op het moederbord van de computer in de buurt van de batterij, meestal is deze ondertekend Clear, CLR_CMOS enzovoort. Gebruik het om de parameters omver te werpen, maar houd er rekening mee dat sommige moederbordmodellen hier gewoon niet in voorzien.

Stap 5

Nadat u de BIOS-instellingen op een van de hierboven beschreven manieren hebt gereset, start u de computer en drukt u op de knop om het installatiemenu te openen, dat meestal op het startscherm wordt geregistreerd. In de meeste gevallen is dit de Delete-toets. Controleer of het wachtwoord opnieuw is ingesteld en of de BIOS-instellingen zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Daarna kunt u de configuratie naar eigen inzicht wijzigen.

Aanbevolen: