Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Pc Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Pc Te Herstellen
Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Pc Te Herstellen

Video: Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Pc Te Herstellen

Video: Hoe De Fabrieksinstellingen Op Een Pc Te Herstellen
Video: fabrieksinstellingen herstellen 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende mogelijkheden om de originele (fabrieks)instellingen van een personal computer te herstellen. Veel hangt af van de staat van de computer op het moment van aankoop.

Hoe de fabrieksinstellingen op een pc te herstellen
Hoe de fabrieksinstellingen op een pc te herstellen

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Pas eerst de fabrieksinstellingen van het BIOS-menu toe. Hiermee worden eventuele wijzigingen in de computerinstellingen ongedaan gemaakt. Zet uw pc aan en druk op de Delete-toets. Nadat u het BIOS-menu hebt geopend, zoekt u het item Standaardinstellingen gebruiken en drukt u op Enter. Start uw computer opnieuw op om de instellingen toe te passen.

Stap 2

Als u geen toegang kunt krijgen tot het bovenstaande menu, en dit kan het geval zijn wanneer het toetsenbord ontbreekt of de computer niet opstart na het wijzigen van de BIOS-instellingen, gebruik dan de mechanische resetmethode. Zet je computer uit. Open de systeemeenheid.

Stap 3

Hiervoor hoeft meestal alleen de linkerklep te worden verwijderd. Zoek een kleine ringvormige batterij op het moederbord. Gebruik een pincet of een platte schroevendraaier om het uit de sleuf op het moederbord te verwijderen.

Stap 4

Zoek nu de twee contacten waaraan de BIOS-batterij was bevestigd. Vergrendel ze met dezelfde tools. Vervang de batterij. Houd er rekening mee dat deze procedure alle parameters reset, behalve de BIOS-versie. Die. als de computer niet opstart als gevolg van onjuiste BIOS-firmware, zal het resetten van de parameters u niet helpen.

Stap 5

Tegenwoordig worden veel computers verkocht met een voorgeïnstalleerd besturingssysteem. Het is nogal moeilijk om de parameters ervan te herstellen. Zoek eerst de installatieschijf voor de versie die eerder was geïnstalleerd. U kunt informatie over het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem vinden door de tekst van de sticker op de systeemeenheid te bekijken.

Stap 6

Installeer de juiste versie van het besturingssysteem. Wanneer het installatieproces komt om de Windows-sleutel in te voeren, voert u in de velden exact de gegevens in die op de licentiesticker staan aangegeven. Het enige nadeel van deze methode is dat wanneer u het "fabrieks"-besturingssysteem op de beschreven manier installeert, u de programma's die er aanvankelijk waren, niet kunt retourneren.

Aanbevolen: